Vrijdag Blijdag: Mad Science

17 februari 2017, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Elke maand organiseert de bibliotheek een leuke gratis activiteit voor kinderen. Dit keer is er een workshop Mad Science. De kinderen gaan met een geheim recept chemische experimenten doen. Nieuwsgierig?

Scheikunde voor de jonge wetenschappers

Scheikunde is vies en gevaarlijk en wetenschappers zijn een beetje gek. Vooroordelen? Natuurlijk. Maar bij Mad Science worden deze vooroordelen als uitgangspunt gebruikt om kinderen te prikkelen. Gekleurde vloeistoffen in een vreemd glaswerk. Dat we iets met scheikunde gaan doen is gelijk duidelijk. Niets is zo spannend als we aan de slag gaan met Polymeren. Nog nooit van gehoord? Je gebruikt ze elke dag. Het zit in alles wat rekbaar is van plastic zakjes tot elastiekjes en wist je dat het zelfs in eten zit? Denk maar aan je pasta op brood.

Aan de slag

Tijdens de Vrijdag Blijdag krijgen de kinderen uitleg over polymeren en gaan ze zelf aan de slag. Aan de hand van een geheim recept gaan de kinderen zelf een pot met slijm maken en natuurlijk mogen ze dit mee naar huis nemen. De workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.