Feest van Fiep in de bieb

22 februari 2017, van 14:00 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Het Feest van Fiep! Aan de hand van een geheimzinnig kastje met goed gevulde lades vinden er verschillende activiteiten plaats, die variëren van voorlezen tot spelletjes en muziek en die geïnspireerd zijn op het werk van Fiep Westendorp. In 2016 en 2017 vieren we namelijk de 100ste geboortedag van deze gevierde illustratrice.

Een druk programma!

Het Feest van Fiep is de aftrap van het Peuter Kleuter Festijn. Centraal bij dit feest staat een ladekastje met zes lades. Elk laatje bevat een voorwerp dat refereert aan een activiteit of een voorleesboek. De jonge bezoekers kunnen rekenen op een vrolijke en interactieve middag waarbij de beleving van het werk van Fiep voorop staat. Als afsluiting is er iets te drinken en wat lekkers voor de kinderen.

Het Peuter Kleuter Festijn

Het PeuterKleuter Festijn vindt plaats van 22 tot en met 26 februari en tijdens deze week is er van alles te doen bij FlevoMeer Bibliotheek, Kubus en Agora. De activiteiten staan allemaal in het teken van de illustratrice Fiep Westendorp, aangezien we in 2016 en 2017 haar 100ste geboortedag vieren. Helaas kan ze daar zelf niet meer bij zijn, aangezien ze op 3 februari 2004 overleed. Toch is haar werk nog altijd springlevend, zoals de bekende
figuurtjes Pim en Pom, Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet.

Samenwerking

Het Feest van Fiep is onderdeel van het Peuter Kleuter Festijn, een samenwerking tussen FlevoMeer Bibliotheek, Kubus, Agora, Go! Kinderopvang en Ontdekhoek.