Regel met de Bibliotheek Wise app uw bibliotheekzaken wanneer u maar wilt!

Altijd zelf uw boeken verlengen en reserveren met smartphone of tablet? Regel met de gratis Bibliotheek Wise app uw bibliotheekzaken wanneer u maar wilt! Met de app kunt u overal verlengen, ook voor uw gezinsleden. Verder kunt u in de App het aanbod van de bibliotheek doorzoeken en reserveren. Inbox en push-berichten houden u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Reserveringen ophalen? Materialen inleveren? De Bibliotheek Wise app laat het u weten.

In de App kunt u het aanbod van de bibliotheek doorzoeken op titel, auteur, onderwerp, series, genre en zelfs op woorden als u de hele titel niet meer weet. De App is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play.

Na het starten van de App kunt u uw bibliotheek kiezen via de plaatsnamenlijst. Meld u aan met gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna kunt u zoeken in de catalogus, reserveringen plaatsen en materialen verlengen.

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit het aanbod van de bibliotheek? De Bibliotheek Wise app helpt met aanwinstenoverzichten en (persoonlijke) lees- en luisteradviezen. Ook kunt u zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.

Voor het hele gezin

Reserveer en verleng niet alleen uw eigen boeken, maar ook die van uw gezinsleden. Met de Wise App is het namelijk mogelijk om de passen van gezinsleden te beheren. Hiervoor maakt u gebruik van machtigingen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Machtigingen aanmaken

U kunt de machtigingen instellen via de app, maar dit kan ook via Mijn menu op onze website.

• Ga naar het menu en kies 'Relaties'.
  • Kies 'Een ander mag verlengen voor mij' OF 'Ik mag verlengen voor een ander'. Als u voortaan de accounts van uw kinderen wilt beheren, moet u dus de optie 'Ik mag verlengen voor een ander' kiezen.
  • Vul de geboortedatum in van gezinslid 1.
  • Vul het pasnummer in van gezinslid 1.
  • Klik daarna op toevoegen. De machtiging is daarmee aangevraagd en moet nu nog bevestigd worden.
  • Als er meer gezinsleden toegevoegd moeten worden, moet u de stappen van hierboven herhalen:
    geboortedatum invullen, pasnummer invullen, op toevoegen klikken.
  • Zijn alle gezinsleden toegevoegd? Klik op afsluiten.
    U ziet in het overzicht op het scherm wat u hebt toegevoegd + wat de status ervan is. Bij net aangevraagde machtigingen is dat 'moet nog bevestigd worden'.

Machtigingen bevestigen

• Uw gezinsleden moeten nu de machtiging bevestigen, dus akkoord gaan dat u voortaan voor hem/haar mag verlengen.
  • U ontvangt over het machtigen geen berichten of mails, alle stappen worden binnen de app afgehandeld. U moet uzelf eerst afmelden.
  • Meld u aan als gezinslid 1.
  • Ga naar de menu-optie 'Relaties'
  • Klik op 'Bevestig'.
  • Herhaal eventueel bovenstaande stappen voor andere gezinsleden.

Materialen verlengen

• Wanneer u nu weer inlogt als uzelf, dan ziet u bij de knop Thuis de keuze staan 'Verleng voor iemand anders'.
  • Klik op het plusje + om de balk open te klappen.
  • Kies het gezinslid voor wie u wilt gaan verlengen.
  • Klik de materialen aan die verlengd moeten worden.