Lelystedeling Floor Koedam winnaar van de gedichtenwedstrijd

Gepubliceerd op: 27 januari 2017 11:37

Wet! is de titel van het gedicht waarmee Floor Koedam op donderdagavond 26 januari de gedichtenwedstrijd won. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseerde deze in samenwerking met Sunsation in het kader van de Nationale Gedichtendag.

Floor ontving een speldje en hij mag als winnaar zijn werk voordragen op het podium van Festival Sunsation op zaterdagochtend 24 juni.

Wet!

De dichter Floor maakte iedereen nieuwsgierig toen hij bij opkomst een groot ding verpakt in een donkere vuilniszak op tafel zette. Met zijn voordracht raakte hij zowel het publiek als ook de vakjury door zijn bondige performance met een humoristische knipoog. Het gedicht over een simpel wetje zette iedereen op een ander spoor, totdat het verpakte attribuut aan het eind werd uitgepakt: een gele waarschuwingspion WET FLOOR.

Grote opkomst en diversiteit onder de deelnemers

De vakjury sprak haar waardering uit over de 16 deelnemers afkomstig uit heel Flevoland en ook uit Utrecht. Opvallend was ook de aanwezigheid van leden van de Schrijversbent, een vereniging van jonge schrijvers uit Lelystad. De voordrachten waren zeer divers, aangezien het thema Humor door iedereen weer anders werd ervaren. Zo waren er gedichten over hazen, fietsen, bloemen en hoe vertel ik een mop? Sommige dichters hadden veel ervaring, terwijl het voor anderen een vuurdoop was. Indien gewenst werden de voordrachten muzikaal ondersteund door de ter plaatse geïmproviseerde accordeonmuziek van Caroline in ’t Veld, waardoor sommige gedichten bijna als een lied klonken.

Ter gelegenheid Nationale Gedichtendag op donderdag 26 januari organiseerde FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad wederom voor de 7e maal de jaarlijkse gedichtenwedstrijd

Het winnende gedicht

WET!

De wetgeving is prettig hier te lande.

Ook ik – ’t zij met bescheidenheid vermeld –

heb ooit een simpel wetje voorgesteld;

uw veiligheid kwam zo in goede handen.

’t Is overal te zien en ’t gaat nog door:

’t zijn winkelcentra die er werk van maken,

zwembaden, restaurants en fastfoodzaken. –

Ik wijs u dus volgaarne op ‘WET FLOOR’.

Als u dit ergens ziet, mevrouw, mijnheer,

denk dan: dat was toch van die dichter?

Kom – hoe heet-ie ook al weer?