Geef mij maar een boek

Gepubliceerd op: 9 februari 2017 15:11

Carla Dobbelaar en Jos Bos bezochten namens FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en The Read Shop Kroonpassage basisschool IKC Warande om hier het eerste exemplaar te overhandigen van het speciale actieboek van de landelijke campagne ‘Geef mij maar een BOEK!’.

Natuurlijk aan de achtste groepers, want dit jaar is het speciale actieboek ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens.

Reuzenexemplaar en spannende quiz

Het eerste exemplaar werd symbolisch overhandigd in de vorm van een reuzenboek. Daarna werden de achtste-groepers uitgedaagd door een leuke quiz over het populaire boek waarvan al ruim 160.000 exemplaren verkocht werden en waarvan de verfilming een Gouden Kalf Publieksprijs in de wacht sleepte. De actie van FlevoMeer Bibliotheek en The Read Shop Kroonpassage werd met veel enthousiasme ontvangen op IKC Warande.

Over Geef Mij Maar Een Boek

Geef Mij Maar Een Boek werd in het leven geroepen door de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de stichting een nieuw boek uit als het speciale actieboek van de campagne. Naast de boekhandel worden ook scholen en bibliotheken uitgenodigd om actief deel te nemen aan de actie. FlevoMeer Bibliotheek en The Read Shop Kroonpassage willen door het schenken van het actieboek aan alle basisscholen graag bijdragen aan een ruime, goede en actuele collectie boeken in de schoolbibliotheek, zodat kinderen plezier krijgen en behouden in het lezen. Want lezen met plezier begint immers met een leuk boek.