Handige app voor jongeren

Gepubliceerd op: 14 februari 2017 14:35

luisteren voor je lijst

De LuisterBieb-app van de Bibliotheek helpt eindexamenkandidaten met de literatuurlijst.

Met de gratis LuisterBieb-app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten naast lezen ook een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

Oortjes in en luisteren maar

De gratis LuisterBieb-app van de Bibliotheek is een fijne en makkelijke manier om  jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, een krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en hoeven ze niet alleen het uittreksel te lezen of de film te kijken.

Gratis voor Bibliotheekleden

De gratis LuisterBieb-app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Bibliotheekleden kunnen alle luisterboeken in de app gratis luisteren en niet-leden hebben toegang tot een selectie luisterboeken. Bij FlevoMeer Bibliotheek kan iedereen tot 18 jaar gratis lid worden en dit kan makkelijk online geregeld worden.

Voor VMBO, HAVO en VWO

In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en
overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.