Hans Naber wint gedichtenwedstrijd in Dronten

Gepubliceerd op: 26 januari 2017 17:55

Tijdens de Gedichtendag was de prijsuitreiking van de Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Leerlingen van het Ichthuscollege Dronten hebben gedichten geschreven en geïllustreerd met het thema Humor.

Bij de spannende ontknoping heeft de jury bekend gemaakt wie de winnaars zijn van De Gedichtenwedstrijd FlevoMeer Bibliotheek Dronten 2017:

1e prijs: Hans Naber met het gedicht ‘Blocked’

2e prijs: Ties Dekkers met “ Aangenaam gestoord”

3e prijs: Afini Been met “Ziekenhuis” Illustraties: Lisa Robertson met “Twee gezichten”

Het Jury Rapport meldt over de eerste prijs: De titel van het gedicht is verstopt in de illustraties. Het zijn basiswoorden uit de digitale telefonie; Blocked; Mute of NEGEER Kennelijk begrippen die bij jongeren bekend zijn. Opvallend en mooi is het herhalen van steeds dezelfde beginzin: als ik niet reageer dan….. Deze dichterlijke toepassing van de herhaling is in het gedicht heel functioneel- je belt elkaar nogal eens, tenslotte Je bouwt de spanning goed op: spanning die er in het echt vast ook is bij degene die jou steeds probeert te bellen. De slotzin doet de lezer vermoeden dat het over LDVD gaat want…..Het is nu over en uit! Erg origineel en ook actueel gedicht met droge humor.