FlevoMeer Bibliotheek populairder onder jeugd

Gepubliceerd op: 30 januari 2017 11:58

Uit het recente onderzoek van minister Bussemaker komt naar voren dat steeds meer zzp’ers, scholieren en studenten kiezen voor een verblijf in de bibliotheek. Dit is een trend die zeker ook geldt voor FlevoMeer Bibliotheek.

Dit is een trend die zeker ook geldt voor FlevoMeer Bibliotheek. De bibliotheek van nu is een plek om vaardigheden te ontwikkelen, maar ook voor ontmoeting, rust en reflectie. Het diverse aanbod aan georganiseerde activiteiten bepalen sterk het karakter van iedere bibliotheek.

Partner in persoonlijke ontwikkeling

Alle activiteiten organiseert FlevoMeer Bibliotheek om de persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. De organisatie gaat de komende jaren nog meer optreden als cultureel ondernemer, bij voorkeur in samenwerking met andere partijen. Samen bouwen aan de toekomst om in dialoog een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan taalvaardige, ontwikkelde en zelfredzame Flevolanders. FlevoMeer Bibliotheek maakt je rijker is de nieuwe slogan.

Zichzelf opnieuw uitgevonden

Steeds meer Flevolanders ontdekken de veelzijdigheid en gastvrijheid van FlevoMeer Bibliotheek. In de zeven moderne vestigingen worden jaarlijks zo’n miljoen bezoekers ontvangen, ieder met een eigen reden. Een opa met zijn kleinkind voor prentenboeken, een tiener met een lastige schoolopdracht of zzp’ers voor een zakelijke afspraak. Bij een bezoek zijn de toegang, WiFi en advies voor iedereen gratis. Alleen voor uitlening is een lidmaatschap nodig, bruikbaar in heel Nederland en tot 18 jaar gratis. Onze minister van Cultuur vindt dat de bibliotheek zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Rond 1900 zijn de eerste bibliotheken in Nederland ontstaan om in stilte te kunnen lezen of studeren. En in deze jachtige tijd blijkt hier weer behoefte aan te zijn.