FlevoMeer Bibliotheek zoekt bouwstenen voor vrijwilligersbeleid

Gepubliceerd op: 13 februari 2017 09:47

FlevoMeer Bibliotheek organiseert op donderdag 16 februari een kennisatelier om in dialoog met partners en medewerkers tot een actueel vrijwilligersbeleid te komen.

Het wordt een inspirerende verkenning rond de inzet en positie van vrijwilligers met de bekende gastsprekers Ralf Embrechts en Eric Rugebregt. Aanleiding voor dit initiatief zijn ontwikkelingen in zowel de samenleving als in de bibliotheekbranche op het gebied van burgerparticipatie.
Eigen vrijwilligers, maar ook vrijwilligers van partnerorganisaties leveren al jaren een belangrijke bijdrage aan de bibliotheekdienstverlening. Naast onbetaald vrijwilligerswerk zijn er ook vrijwilligers die met behoud van hun uitkering bij de bibliotheek werkervaring opdoen. Zo is FlevoMeer Bibliotheek bijvoorbeeld partner van Werkbedrijf Lelystad, die stadsgenoten met een uitkering nieuwe kansen op de arbeidsmarkt biedt. In het kennis-atelier staan actieve burgers, onbetaalde professionals, reïntegranten en alle andere vrijwilligers centraal. Tientallen deelnemers gaan in dit kennisatelier op zoek naar een waardevolle relatie en een nieuw samenspel tussen alle mensen die werken bij FlevoMeer Bibliotheek.

Benutten van talenten

In het ochtendprogramma vertellen Ralf Embrechts en Eric Rugebregt van Quiet uit eigen ervaring over empowerment door halen, brengen en delen. Oftewel het benutten van talenten en mensen in hun kracht zetten. In deze kille tijd zijn liefde, warmte en solidariteit volgens dit duo meer dan welkom. Ralf is initiatiefnemer van de Quiet 500 en De glossy die schuurt. Eric is ervaringsdeskundige en een actief vrijwilliger van de Quiet Community, die door en voor mensen in armoede wordt gerund. Twee fantastische sprekers, eerder te gast bij Jeroen Pauw en Een Vandaag. Een visiespel geeft inzicht en helpt tot de juiste beleidskeuzes te komen. Maar ook het in gesprek gaan met Huis voor Taal vrijwilligers is onderdeel van het interactieve programma.