• Huis voor Taal Lelystad

  Elke dag wordt er in het Huis voor Taal Lelystad open spreekuur gehouden. Iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven, is hier van harte welkom.

 • Huis voor Taal Noordoostpolder

  In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is een aangename ruimte ingericht met computers, oefenprogramma’s, aangepaste leer- en leesboeken en het regionale taalaanbod. Huis voor Taal biedt mogelijkheden voor leren, ontmoeten en coachen.  

 • Huis voor Taal Urk

  Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp van een taalvrijwilliger wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, wordt uitgenodigd langs te komen.

 • Huis voor Taal Dronten

  In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van de bibliotheek is een Huis voor Taal ingericht. Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

 • Beter leren lezen en schrijven!

  Wil je beter leren spreken of luisteren? Kom naar het Huis voor Taal in de bibliotheek, een leuke plek om naar toe te gaan.

  • dinsdag 19.00-20.30 groepsles voor Polen
  • woensdag 09.30-11.00 een multiculturele leesclub

Nieuws

 1. Prinses Arabella viert een voorleesfeestje met Janneke Sparreboom

  Vrijdag 7 oktober vierden de Vrienden van de Bieb, FlevoMeer Bibliotheek, De Kubus, de VoorleesExpress en Huis voor Taal Lelystad gezamenlijk een feestje gevierd tijdens de Kinderboekenweek.

  8 oktober 2016

  Bekijk details van Prinses Arabella viert een voorleesfeestje met Janneke Sparreboom

 2. Medewerkers Huis voor Taal worden tweede

  Erna Phaff-Nauman en Sabine de Bruijn van het Huis voor Taal Lelystad zijn tweede geworden als Leermeester bij de landelijke dag van het Festival van het Leren.

  16 september 2016

  Bekijk details van Medewerkers Huis voor Taal worden tweede

 3. Wethouders Dronten en Lelystad trots op vrijwilligers Huis voor Taal

  Op 10 mei trokken de Huis voor Taal locaties Dronten en Lelystad samen op en brachten het werk van Huis voor Taal én haar vrijwilligers in beeld met wethouder van Amerongen van gemeente Dronten en wethouder...

  13 mei 2016

  Bekijk details van Wethouders Dronten en Lelystad trots op vrijwilligers Huis voor Taal

 4. Huis voor Taal in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

  De eerste groep deelnemers aan Taalklas.nl hebben 12 lessen met succes afgerond in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen.

  22 april 2016

  Bekijk details van Huis voor Taal in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

 5. Bibliotheek helpt vluchtelingen met Nederlandse taal

  Door de recente stroom van vluchtelingen in Lelystad is er veel behoefte aan een taalcursus Nederlands. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Welzijn Lelystad hebben de handen ineengeslagen om dit te realiseren....

  8 januari 2016

  Bekijk details van Bibliotheek helpt vluchtelingen met Nederlandse taal

Meer

De digitale wereld

Digitale vaardigheden zijn vandaag bijna even belangrijk als lezen en schrijven. De bibliotheek biedt de helpende hand aan mensen die moeite hebben met het gebruik van internet en digitale hulpmiddelen, met een speciale focus op laaggeletterden en digibeten.

Huis voor Taal

Steeds meer mensen, jong, oud, Nederlander of medelander, vinden de weg naar Huis voor Taal. Het is dé plek om basisvaardigheden bij te leren, zoals de Nederlandse taal maar ook digitale vaardigheden en het opdoen van contacten. Dit filmpje laat via beeld en geluid zien waar en hoe volwassen inwoners van Lelystad hun Nederlandse taalvaardigheid op laagdrempelige wijze kunnen verbeteren. Het is te zien in de wachtkamers van gezondheidscentra en op publieke gebouwen op de beeldschermen.

De bibliotheek helpt vluchtelingen

Taalkit Dutch helpt vluchtelingen vanaf dag één de taal te leren.