Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. Met de Afhaalbieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Tips voor Thuis voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

AfhaalBieb

Aanvraag leespakket

Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. 

Wil je wel lekker blijven lezen? Dan kun je gebruik maken van de AfhaalBieb. Speciaal voor jou stellen we een leespakket met vier boeken samen. Zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Heb je de vier fysieke boeken zo uitgelezen? Lees dan online verder! Kijk hiervoor op de Online Bibliotheek (e-books en luisterboeken). Zo blijf je thuis lekker lezen.

Ook gereserveerde boeken kunnen opgehaald worden tijdens de AfhaalBieb. Let op, je kunt een reservering pas ophalen als je een bevestigingsmail hebt ontvangen dat deze voor je klaar staat in je vestiging. Hierin staan ook de tijden wanneer je je reservering kunt ophalen.

Hoe gaat het te werk?

 1. Selecteer je afhaallocatie

  Klik hieronder op de bibliotheekvestiging van je voorkeur om je aanvraag door te geven.

 2. Geef je interesses door


  Je geeft jouw favoriete genre(s) door, maar je kunt je ook laten verrassen.*

 3. Je boekenpakket wordt gereed gemaakt

  Na je aanvraag gaan we zo snel mogelijk voor je aan het werk.

* Als je gebruik maakt van de AfhaalBieb ga je ermee akkoord dat ons computersysteem je leenhistorie gebruikt. Deze automatische controle zorgt er voor dat je alleen boeken krijgt die je niet eerder bij ons hebt geleend.


Veel gestelde vragen over de AfhaalBieb


Voor wie is de AfhaalBieb?

Je kunt je aanmelden voor de AfhaalBieb wanneer je:

 • Lid bent van FlevoMeer Bibliotheek
 • Geen gebruik kunt of wilt maken van de online Bibliotheek voor e-books en/of luisterboeken

De Afhaalbieb is gratis voor alle leden van FlevoMeer Bibliotheek.

Hoe werkt de AfhaalBieb?

Nadat je je leesvoorkeur hebt doorgegeven via de website, stellen wij een leespakket voor je samen. Deze kun je na twee werkdagen ophalen tijdens de AfhaalBieb.

Je boeken liggen in een tas met erop jouw naam en pasnummer. De boeken zijn al aan je uitgeleend. Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je de tas mee. Op de bon zie je tot wanneer de boeken zijn uitgeleend. 

Wat zijn de openingstijden van de AfhaalBieb?

De AfhaalBieb is bijna dagelijks geopend. Kijk hier voor de openingstijden van jouw bibliotheek. De AfhaalBieb is gesloten tijdens feestdagen.

Krijg ik bericht wanneer ik mijn bestelling kan ophalen?

Nee, je krijgt geen bericht met daarin een ophaalmoment. Na het aanvragen zorgen wij ervoor dat jouw leespakket na twee werkdagen klaar staat. Deze kun je dan ophalen tijdens de AfhaalBieb Bv. Aanvragen op maandag, ophalen op woensdag.

Let op: Niet al onze bibliotheken zijn dagelijks geopend voor de AfhaalBieb. Hier vind je de openingstijden.

Kan ik materialen inleveren?

Ja, je kunt materialen inleveren tijdens de openingstijden van de AfhaalBieb. Over de periode dat we gesloten zijn hoef je sowieso geen boete te betalen.

Welke materialen kan ik aanvragen via de AfhaalBieb?

Bij de AfhaalBieb kun je deze materialen aanvragen:

 • (jeugd)boeken
 • grootletterboeken
 • dvd's
 • tijdschriften (alleen op titel)

Op het aanvraagformulier kun je je keuze hiervoor aangeven bij genre.

 

Zijn er problemen met het formulier?

Neem dan contact met ons via Bel de Bieb. Bel de bieb is een telefonisch spreekuur waar je van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 naar kunt bellen op nummer 088 008 0700.

Kan ik ook specifieke titels reserveren?

Nee, het is helaas niet mogelijk om specifieke titels via de AfhaalBieb te reserveren. Wil je een specifiek boek reserveren, dan kan dit via ons normale reserveersysteem. Zodra je van ons een afhaalbericht voor de reservering hebt ontvangen, kun je deze via de AfhaalBieb ophalen. De openingstijden van de AfhaalBieb lees je in de mail.

Kan ik ook reserveringen afhalen?

Ja, dat kan tijdens de openingstijden van de AfhaalBieb. Je kunt een reservering pas ophalen als je via de mail bericht hebt ontvangen dat je reservering in jouw vestiging klaar staat.

Krijg ik ook boetes over materiaal dat te laat wordt ingeleverd?

Nee, je krijgt geen boete in de periode dat we gesloten zijn. Was je al te laat? Dan loopt de boete niet door maar blijft op het bedrag staan dat je tot de sluiting hebt opgebouwd.

Is het veilig om boeken op te halen?

We doen er alles aan om het afhalen van boeken zo veilig mogelijk te laten verlopen en werken volgens de richtlijnen van het RIVM:

• zieke medewerkers blijven thuis
• het afhalen van de materialen gebeurt volledig contactloos
• de boeken staan al op je bibliotheekpas

We vragen van jou om 1,5 meter afstand te houden en anderen de ruimte te geven. Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 

Wat zijn de huisregels van de AfhaalBieb?

• Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt
• Houd 1,5 meter afstand en geef anderen de ruimte
• Het afhalen van de materialen gebeurt volledig contactloos
• Volg de aanwijzingen van de medewerker op voor zo min mogelijk contact

 

Kan ik me ook aanmelden voor de AfhaalBieb als ik nog geen lid ben?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten via www.flevomeerbibliotheek.nl/lid-worden

Je ontvangt eerst een mail met bevestiging van je gegevens. Als je aanmelding is verwerkt, ontvang je een tweede mail met je definitieve pasnummer. Met dit nummer kun je meteen gebruik maken van de AfhaalBieb en de Online Bibliotheek.
 


Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact op via Bel de Bieb op nummer 088 008 0700. Bel de bieb is een telefonisch spreekuur waar je van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur naar kunt bellen.