• Nationale Voorleesdagen 2020

Moppereend

Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling.
Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen. Met leuke activiteiten in onze bibliotheken voor peuters en kleuters, veelal geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2020: Moppereend van Joyce Dunbar.


Word lid en krijg Moppereend

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van onze bibliotheek. Schrijf je je kind (tot 6 jaar) in tijdens de Nationale Voorleesdagen? Dan mag je in de bibliotheek gratis het vingerpopje van Moppereend ophalen.
 

Voorlezen is leuk!

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Ook is voorlezen positief voor woordenschat, spelling en tekstbegrip.  

Prentenboek TopTien

Leuke voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar en is leuk om in de bibliotheek te bekijken. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

Knutsel een mopperwolkje

Eend is boos, niemand wil met haar spelen. Boven haar vormt zich een donderwolkje. Maar hoe ziet dit donderwolkje eruit? Knutsel je eigen mopperwolkje. Groot, klein, vol regen of een regenboog, alles kan!

Moppereend

Joyce Dunbar, Petr Horáček

Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat...

Bekijk dit boek