Thuisblijftips

Volwassenen


Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

Virtuele tour musea

Wereldwijd mogen musea de komende tijd dan wel gesloten zijn, toch kun je ze een bezoekje brengen. Wandel virtueel door het Rijksmuseum, het MoMa in New York of het Musée d'Orsay in Parijs.
 

Grote Broer Kunsteducatie

Hier vind je gratis creatieve lesopdrachten voor thuis. De opdrachten zijn opgezet vanuit de verschillende kunstdisciplines en sluiten aan bij de standaard vakken op school. Het hele gezin kan er tegelijkertijd mee aan de slag!

Online illustratieklas voor thuisblijvers

Even creatief aan de slag voor werkelijk iedereen. Baukje de Haas geeft online tekenles aan iedereen, dus niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Home schooling Popmuziek

Heb jij ook een grote passie voor muziek? Dan is Home Schooling van 3voor12 echt wat voor jou. In verschillende lessen leer je alles over popmuziek, in de breedste zin van het woord.

Top 10 meest geleende e-booksInternationaal Theater Amsterdam leest Decamerone

Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio's Decamerone. Elke dag een nieuw verhaal. Een ode aan het leven.

Luister naar Decamerone

Luisterboeken

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De Bibliotheek heeft een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent! Luister naar Eens ging de zee hier tekeer van Eva Vriend of kies De cursus omgaan met teleurstellingen van Herman Finkers.

De natuur in

Maak je graag een wandeling in de natuur, maar moet je nu genoegen nemen met een rondje in de wijk? Ga dan op een virtuele wandeltocht door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Of kijk met de 'lepelaarcam' 24 uur per dag naar een broedende kolonie lepelaars. 

De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Luister De Grote Vriendelijke Podcast


Ontdek de vogels in je tuin

Zie je steeds meer vogels in de tuin nu het buiten veel rustiger is? Leer ze beter kennen met deze online vogelcursus van de Vogelbescherming.

Boek in beeld: De laatste getuige

Vanaf 6 april leest schrijver Frank Krake dertig dagen lang voor uit zijn boek De laatste getuige. Boek in beeld is een project van KBO-PCOB.

Lezen & literatuur

 • Uittreksel­bank Naar Uittrekselbank

  Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten.

  Bekijk details van Uittreksel­bank

 • LiteRom Naar Literom

  Boekrecensies met tienduizenden artikelen, interviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.

  Bekijk details van LiteRom

 • E-books Naar de e-books

  Altijd en overal lezen: in de online Bibliotheek vind je meer dan 26.000 e-books.

  Bekijk details van E-books

 • DBNL Naar DBNL

  Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie.

  Bekijk details van DBNL

 • Eregalerij Naar Eregalerij

  De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.

  Bekijk details van Eregalerij