Onze vestigingen zijn gesloten t/m 15 maart. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Tips voor thuis

Ook vanuit huis is er van alles te zien en leren. Geniet op de bank van mooie e-books of luisterboeken of ga op virtuele toer door een museum. Er is genoeg te beleven. 

Nieuwe e-books

Virtuele tour musea

Vanuit je luie hangmat de mooiste musea bezoeken? Wandel virtueel door het Rijksmuseum, het MoMa in New York of het Musée d'Orsay in Parijs.

De natuur in

Ga op een virtuele wandeltocht door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Of kijk met de 'lepelaarcam' 24 uur per dag naar een broedende kolonie lepelaars. 

Burgers' Zoo

Met een virtual reality bril kun je waar ook ter wereld een bezoek brengen aan Burgers’ Zoo. In de Ocean waan je jezelf even in een andere wereld, of kijk mee in het kraamverblijf van het  aardvarkenjong.

E-books

International Documentary Film Festival en chill

Bekijk de mooiste documentaires en films uit binnen- en buitenland online, en laat je inspireren door International Documentary Film Festival.

Ontdek de vogels in je tuin

Zie je steeds meer vogels in de tuin nu het buiten veel rustiger is? Leer ze beter kennen met deze online vogelcursus van de Vogelbescherming.

 

Vlogboek

Vlogboek is een YouTube-kanaal waar vlogger Jörgen de Nederlandse literatuur bespreekt.

In inmiddels meer dan honderd video’s vertelt hij over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap en allerhande boeken en schrijvers en behandelt hij verschillende vragen die iets met lezen te maken te hebben.

NPO Radio 1 boekenpodcast

Op zoek naar tips voor een boeiend, interessant of goed boek? Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo's onlangs uitgekomen boeken waar ze warm voor lopen.


E-books