Thuisblijftips

Jeugd


Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

Huisarrest

In Huisarrest volg je tien kinderen die aan hetzelfde plein wonen, maar door een virus niet naar buiten mogen. Elke dag wordt er een hoofdstuk van dit verhaal geschreven én voorgelezen door een bekende kinderboekenschrijver. Luister snel naar de hoofdstukken van Maren Stoffels, Anna van Praag en Sanne Rooseboom.

De Waanzinnige Podcast

Dé podcast over kinderboeken. Voor en door kinderen! In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. Elke reeks van De waanzinnige Podcast bestaat uit 13 afleveringen. 13 kinderen dus, en 13 boeken.
 

Meester Freek

Begin je school nu stiekem toch wel te missen? Dan is er goed nieuws voor alle dierenliefhebbers. Freek Vonk geeft namelijk online les over zijn favoriete dieren! Stap zijn online leslokaal in en volg een les bij meester Freek.

 

Paul van Loon leest voor uit Allemaal Onzin

Ook Paul van Loon moet thuisblijven. Daarom leest hij voor uit zijn boek Allemaal Onzin. Luister je mee?

Luister naar Paul van Loon

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. Geen lid van de Bibliotheek? Meld je aan! De Voorleeshoek is tijdelijk toegankelijk voor iedereen.

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar.  Log in met je Bibliotheekaccount. Geen lid van de Bibliotheek? Meld je aan! Bereslim is tijdelijk toegankelijk voor iedereen.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag aan de hand van een mooi prentenboek.


BiebBoys

De BiebBoys zijn onze biebcollega's Joran en Kees van Bibliotheek Gelderland Zuid. Elke maandag, woensdag en vrijdag zetten zij om 14.00 uur een nieuwe aflevering van de BiebBoys online. Ze nemen je virtueel mee de bieb in en hebben allemaal uitdagingen voor je. Ga jij de uitdaging aan!

Anne Frank videodagboek

In deze vlogs volg je Anne Frank vanaf 29 maart 1944. Ze is 14 jaar en zit dan al ruim anderhalf jaar ondergedoken, samen met haar ouders Otto en Edith, zus Margot, Auguste en Hermann van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis.

Ton Meijer leest verhalen van Rintje voor

Acteur en theatermaker Ton Meijer leest verhalen voor over Rintje. Het lieve hondje van Sieb Posthuma.

Luister naar Ton Meijer

Populair


DataDetox Game

Stap op je surfplank en leer alles over je digitale privacy in de DataDetox Game! Ga slim om met cookies, denk na over wachtwoorden en vind de schat van hacker Ultra

Speel de DataDetox Game

Leesbeesten & Luistervinken

Deze boekenpodcast is speciaal voor jou gemaakt! Luister naar gesprekken tussen kinderen en kinderboekenschrijvers.

Leer creatief schrijven met Woesj!

Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Je leert het met de podcasts van Woesj!


Klik op je leeftijd en ontdek wat de Bibliotheek nog meer voor je heeft