Onze vestigingen zijn gesloten t/m 15 maart. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Thuisblijftips

Jeugd


Ook vanuit huis is er van alles te zien en leren. Geniet op de bank van mooie e-books of luisterboeken of duik de keuken in voor de leukste proefjes. Er is genoeg te beleven.

Ga je mee op speurboekenjacht?

Wie is er tijdens de vorige lockdown op berenjacht geweest? Wij vonden het erg leuk om alle beren in de buurt op te sporen en omdat we weer een tijdje niet naar school kunnen willen wij nu graag op... prentenboekenjacht! Doen jullie ook mee? Zet een prentenboek voor het raam, vraag iedereen in de buurt dat ook te doen en ga er lekker op uit met deze prentenboekenbingo.

Download de prentenboekenbingo

Huisarrest

In Huisarrest volg je tien kinderen die aan hetzelfde plein wonen, maar door een virus niet naar buiten mogen. Elke dag wordt er een hoofdstuk van dit verhaal geschreven én voorgelezen door een bekende kinderboekenschrijver. 

De Waanzinnige Podcast

Dé podcast over kinderboeken. Voor en door kinderen! In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. Elke reeks van De waanzinnige Podcast bestaat uit 13 afleveringen. 13 kinderen dus, en 13 boeken.

De leukste luisterboeken

Wist je dat je naar veel boeken ook kunt luisteren? Neem snel een kijkje bij de online Bibliotheek en luister naar o.a. Mees Kees, Dolfje Weerwolfje of De waanzinnige boomhut.

Knutselen met Boer Boris

Knutsel mee met Boer Boris! Knip, kleur en plak en maak zo een mooie kijkdoos, kleurplaat of mobile.

Aan de slag

De leukste e-books om uit voor te lezen

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier nieuwe voorleesfilmpjes online

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Duik in de filmpjes van SchoolTV of Wepboek. Of speel leerzame spelletjes met BereSlim. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. 

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag aan de hand van een mooi prentenboek.

BiebBoys

De BiebBoys zijn onze biebcollega's Joran en Kees van Bibliotheek Gelderland Zuid. Elke maandag, woensdag en vrijdag zetten zij om 14.00 uur een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.

Proefjes voor thuis

Hoe maak je een regenboog? Hoe sterk is een ei? En is water bang voor ballonnen? Onderzoek het thuis met de leukste proefjes! 

Schrijftips van schrijfster Corien Oranje

Wil je graag een boek schrijven, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Schrijfster Corien Oranje schiet te hulp! Op haar website geeft ze handige tips.

Leesbeesten & Luistervinken

Deze boekenpodcast is speciaal voor jou gemaakt! Luister naar gesprekken tussen kinderen en kinderboekenschrijvers.

Leer creatief schrijven met Woesj!

Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Je leert het met de podcasts van Woesj!

Elizabeth Jenner Coronavirus

Wat kinderen moeten weten

Wat is het coronavirus, en waarom heeft iedereen het erover? Dit toegankelijke en relevante e-book, dat is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler, beantwoordt deze en nog veel meer vragen. Het biedt kinderen tussen de vijf en...

Bekijk dit e-book

Jolanda Horsten Het grote anti-verveelboek

Verveel je je wel eens? Lees hoe je dit doorbreekt door het organiseren van een poppentheater, het maken van een tijdcapsule, een geheimtaal leren of je kamer pimpen. Met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Bekijk dit boek


Klik op je leeftijd en ontdek wat de Bibliotheek nog meer voor je heeft