Welkom voor een bezoek

Bezoek de bibliotheek

Alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek zijn te bezoeken tijdens de normale openingstijden*. Naast het inleveren van boeken of andere materialen kun je in de bibliotheek terecht voor lezen, ontmoeten, werken en studeren. De werk- en leestafels, publiekscomputers, printers en kopieerapparaten zijn ook weer beschikbaar. Vanaf nu kun je ook weer terecht voor verschillende activiteiten. Om alles veilig te laten verlopen voor bezoekers en medewerkers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. We verheugen ons op jouw komst. Wees welkom voor een bezoek!

*M.u.v. Biddinghuizen. Hier blijven de openingstijden 13.00 tot 17.00 uur.


Huisregels

  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
     

Activiteiten

Voor de komende tijd staan er allerlei activiteiten op het programma in de bibliotheek. Kijk bij de agenda voor de activiteiten in jouw vestiging. 

Thuis aan de slag

Naast een bezoek aan de bibliotheek ook thuis de diensten van de bibliotheek ontdekken? Wij hebben een aantal leuke thuisbijftips voor jong en oud op een rijtje gezet. Van een digitaal museumbezoek tot aan podcasts en oefenprogramma’s.


Veel gestelde vragen

Krijg ik ook boetes over materiaal dat te laat wordt ingeleverd?

Tot 1 juli namen wij alle materialen boetevrij in, ook de materialen die voor 13 maart al te laat waren en nog niet waren ingeleverd. Geboekte registraties (te-laat-geld/reserveringskosten) van vóór 13 maart worden niet kwijtgescholden.

Vanaf 1 juli starten wij de normale boeteberekening weer op. Breng je na 1 juli het materiaal dat al te laat was terug, dan rekenen wij te-laat-geld per dag. Natuurlijk rekenen wij geen te-laat-geld over de periode dat wij gesloten waren. 

Is het materiaal inmiddels dermate te laat en heb je een vergoedingsnota ontvangen, dan betaal je een maximale boete van EUR 5,- per materiaal. De vergoeding voor de materialen komt alsnog te vervallen zodra je deze bij ons inlevert. Vraag aan onze medewerkers hoe je in het vervolg een vergoedingsnota kunt voorkomen.

Kan ik nu weer boeken reserveren?

Ja, je kunt vanaf nu weer boeken reserveren. Ook kan er weer landelijk gereserveerd worden en muziek aangevraagd worden bij Muziekweb.

Blijft alle online content beschikbaar nu de bibliotheek weer open gaat?

De online dienstverlening is en blijft onderdeel van onze totale dienstverlening. De e-books en luisterboeken blijven dus beschikbaar voor alle leden.
Op 1 juli opent de VakantieBieb, dit jaar met zowel e-books als luisterboeken. 

Kan ik komen werken of studeren?

Ja, je kunt weer gebruik maken van de werk- en studieplekken.

Kan ik printen?

Ja, je kunt weer gebruik maken van de printer/kopieermachine. 

Is het veilig om boeken op te halen?

We doen er alles aan om het afhalen van boeken zo veilig mogelijk te laten verlopen en werken volgens de richtlijnen van het RIVM:

  • zieke medewerkers blijven thuis
  • ingeleverde boeken gaan 36 uur in quarantaine

We vragen van jou om 1,5 meter afstand te houden en anderen de ruimte te geven. Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 

Kan ik lid worden?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten aan de balie of via dit formulier www.flevomeerbibliotheek.nl/lid-worden

Je ontvangt eerst een mail met bevestiging van je gegevens. Als je aanmelding is verwerkt, ontvang je een tweede mail met je definitieve pasnummer. Met dit nummer kun je meteen gebruik maken van de Online Bibliotheek.
 


Staat je vraag er niet bij?

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag tijdens openingstijden en via e-mail (zon- en feestdagen gesloten). Kijk hiervoor op onze contactpagina.