Welkom voor een bezoek

Bezoek de bibliotheek

Je bent van harte welkom in de bibliotheken van FlevoMeer Bibliotheek. Wel gelden er weer maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Kijk op deze pagina voor veelgestelde vragen, onze openingstijden of tips voor thuis. 

Leen nieuwe boeken, lever je gelezen boeken in of lees een krant. Kom om te werken of te studeren, werk- en leesplekken en printers en kopieerapparaten zijn beschikbaar. Ook bij vragen over het maken van een afspraak voor vaccinaties of je Corona Toegang Bewijs helpen we je graag.

Huisregels

In onze bibliotheken gelden de volgende huisregels:

 • Blijf thuis als je klachten hebt

  bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).

  Bekijk details van Blijf thuis als je klachten hebt

 • Draag een mondkapje

  Als je op een lees- of werkplek zit, mag het mondkapje af.

  Bekijk details van Draag een mondkapje

 • Houd 1,5 meter afstand

  Bekijk details van Houd 1,5 meter afstand


Activiteiten

We gaan weer van start met activiteiten. Inloopspreekuren zijn open. V

Haal de bieb in huis

Wil je naast een bezoek ook thuis de bibliotheek ontdekken? Wij hebben een aantal leuke thuisbijftips voor jong en oud op een rijtje gezet.

Corona apps

Wil je een corona-bewijs voor toegang? Moet je een afspraak maken voor een corona-prik of corona-test? 
Gebruik de hulp op deze pagina. 

Informatiepunt Digitale Overheid

Voor iedereen die hulp kan gebruiken of iemand kent die hulp nodig heeft is het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Naar het IDO

Tips voor thuis

Ook vanuit huis is er van alles te zien en leren. Geniet op de bank van mooie e-books of luisterboeken of ga op virtuele toer door een museum. Er is genoeg te beleven.

Bekijk onze tips voor thuis

Laatste nieuws over het coronavirus

Klik op de link voor een overzicht van de belangrijkste veranderingen in eenvoudige taal.

Op de hoogte blijven?

Het aantal besmettingen met corona loopt op. Voor een bezoek aan de bibliotheek gelden daarom enkele aangescherpte regels. 

Via onze website, nieuwsbrief en sociale media zullen we je op de hoogte houden van wat er mogelijk verandert aan jouw bezoek aan de bibliotheek. Ben je nog geen lid van onze nieuwsbrief? Inschrijven kan hier.


Veel gestelde vragen

Kan ik zelf bepalen wanneer ik de bibliotheek tijdens openingstijden bezoek?

Ja, dat kan. Je mag tijdens de openingstijden van de bibliotheek komen wanneer je wilt. Je hoeft je bezoek dus niet van tevoren te reserveren.

* Reserveren of het halen van een (gratis) kaartje is wel verplicht voor activiteiten in de bibliotheek. 

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig voor de bieb?

Nee, voor het bezoeken van onze vestigingen heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Wil je iets nuttigen bij de horeca of bezoek je een theatervoorstelling of filmvoorstelling dan is een coronatoegangsbewijs wel verplicht. Kijk bij de activiteit of het laten zien van de coronatoegangsbewijs verplicht is. 

Welke maatregelen nemen jullie?

We doen er alles aan om het afhalen van boeken zo veilig mogelijk te laten verlopen en werken volgens de richtlijnen van het RIVM.

We hebben huisregels opgesteld om een bezoek aan de bibliotheek zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Is een mondkapje verplicht in de bibliotheek?

Ja, voor bezoekers vanaf 13 jaar is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Als je op een lees- ofwerkplek zit, mag het mondkapje af.

Blijft alle online content beschikbaar nu de bibliotheek weer open is?

De online dienstverlening is en blijft onderdeel van onze totale dienstverlening. De e-books en luisterboeken blijven dus beschikbaar voor alle leden.

Gaan activiteiten nog door?

We gaan weer van start met activiteiten. Kijk in de agenda wat er in jouw bibliotheek wordt georganiseerd.

Ik heb een kaartje gekocht voor een activiteit die niet doorgaat, wat nu?

Heb je een kaartje voor een activiteit, dan ontvang je van ons persoonlijk bericht als de activiteit niet doorgaat of als deze wordt verplaatst. 

Ik kan/durf niet naar de bibliotheek

Bibliotheekleden kunnen thuis gebruik maken van de online bibliotheek, voor het lezen van e-books en luisteren naar luisterboeken. Kijk hier voor meer informatie. Ook hebben we een webpagina met nog veel meer ‘Tips voor Thuis’, deze vind je hier.  

Kan ik komen werken of studeren?

Ja, je kunt gebruik maken van de werk- en studieplekken. 

Kan ik printen?

Ja, je kunt gebruik maken van de printer/kopieermachine. 

Is het veilig om boeken op te halen?

We doen er alles aan om het afhalen van boeken zo veilig mogelijk te laten verlopen en werken volgens de richtlijnen van het RIVM.

We vragen van jou om 1,5 meter afstand te houden en anderen de ruimte te geven. Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.

Kan ik lid worden?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten aan de balie of via dit formulier www.flevomeerbibliotheek.nl/lid-worden

Je ontvangt eerst een mail met bevestiging van je gegevens. Als je aanmelding is verwerkt, ontvang je een tweede mail met je definitieve pasnummer. Met dit nummer kun je meteen gebruik maken van de Online Bibliotheek.
 


Staat je vraag er niet bij?

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag tijdens openingstijden en via e-mail (zon- en feestdagen gesloten). Kijk hiervoor op onze contactpagina.