Met de Bieb de zomer door!

Lekker lezen in de zomer

☀️ De zomer staat voor de deur! ☀️

Op het strand, in het vliegtuig, dobberend op je luchtbed of in je eigen achtertuin. Waar je ook bent, met de Bieb kom jij de zomer door! Leen de leukste boeken of ontdek onze e-books, lees- en luisterapp en onze online cursussen of kom langs voor leuke activiteiten. Met onze leuke lees-, leen en doetips kom jij de zomer wel door!

Langer lenen

Lekker met je voeten in het zand en eindelijk eens die boeken lezen waar je nooit aan toe komt! Jij regelt jouw vakantie, wij zorgen dat je wat langer de tijd hebt om dat prachtige boek uit te lezen. Van 2 juli tot en met 21 augustus leen je standaard voor een langere periode van 6 weken (e-books en luisterboeken uitgezonderd). Dus plof neer in je hangmat, tuinstoel of op je luchtbed en laat je meeslepen naar verre oorden. Welke boeken lees jij deze zomer?

Gastlenen

Ga jij deze zomer op vakantie in Nederland en ben je al door je voorraad boeken heen? Stap dan eens binnen bij de Bibliotheek in de buurt. Je kunt met jouw bibliotheekpas lenen in vrijwel elke bibliotheek. Vergeet dus niet je bibliotheekpas in te pakken als je op vakantie gaat! 

E-book tip van...

Leestip van marketeer Mirjam: Het meisje met de luidende stem

"Soms kom je een onverwacht pareltje tegen tijdens het lezen en dit boek is er zo één. Ik zag de titel op de nominatielijst voor de prijs Beste Boek voor Jongeren 2022 staan en ben het boek meteen gaan lezen. Het meisje met de luidende stem gaat over een jonge Nigeriaanse vrouw Adunni die op zoek gaat naar een betere toekomst. De schrijfstijl is heel bijzonder, het verhaal wordt verteld met de beperkte woordenschat van Adunni die zich in de loop van het verhaal ontwikkelt. Ontroerend mooie debuutroman die als e-book en luisterboek in de online Bibliotheek te vinden is."

Abi Daré Het meisje met de luidende stem

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt,...

Meer e-book tips?

Luisterboek tip van...

Luistertip van communicatiemedewerker Kayleigh: Middernachtbibliotheek 

"In dit boek volgen we Nora. Haar leven is een aaneenschakeling van
"verkeerde keuzes en ze denkt dat ze iedereen teleurstelt. Als ze in de
middernachtbibliotheek terechtkomt – tussen leven en dood – krijgt ze de kans om te zien op welke andere manieren haar leven had kunnen lopen. Elk boek in de bibliotheek is een parallel leven dat Nora kan ervaren. “Wat dit boek de moeite waard maakt, is dat het ondanks het filosofische tintje heerlijk luchtig en grappig geschreven is. Nora is een personage met een boeiend leven, maar dat zelf lastig vindt in te zien. Op een toegankelijke manier reis je met haar mee in haar zoektocht naar wat belangrijk is in het leven.”

Matt Haig Middernachtbibliotheek

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren...

Meer luisterboek tips?

Leen in de zomer met de minipas

In de zomer hebben veel mensen éindelijk tijd om lekker te ontspannen met een boek. Voor die personen hebben wij de Minipas! Voor een klein bedrag van € 17,- leen je 12 boeken uit de enorme collectie van FlevoMeer Bibliotheek

Volg een cursus deze zomer

Fotografie, taalcursussen of leer je eigen podcasts maken. Deze zomer werk je aan je persoonlijke ontwikkeling met de leukste gratis cursussen van de bibliotheek.

Zomerse recepten