Startmiddag 4 oktober in alle vestigingen

De startmiddag van de Kinderboekenweek: voor dappere kinderen die dingen willen doen die je in eerste instantie eng vindt. Kom lekker op de fiets, feest mee en geniet van alle gratis activiteiten. Je kunt allerlei dingen doen waarvan je zelf niet gedacht had dat je het zou durven:

 • Enge spelletjes
 • Insecten eten
 • Schroef een elektrisch apparaat uit (en in) elkaar
 • Speel met vuur, ervaar hoe het is om door rook te lopen
 • Codewoord, kraak de code
 • en nog veel meer.

Je bent van harte welkom op 4 oktober van 13.30 tot 17.00 uur.

Media ukkie café

Schermen hebben een enorme aantrekkingskracht op dreumesen, peuters en kleuters. Jonge kinderen weten vaak feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de smartphone van mama of de tablet van opa. Ze vermaken zich hier prima mee. Toch hebben veel opvoeders vraagtekens bij het mediagebruik van de allerkleinsten. Wat zijn geschikte apps voor ukkies? En zitten ze niet
veel te lang achter een scherm? In het Media Ukkie app café kijken we samen met u en uw ukkie naar geschikte en leuke apps.

Paul van Loon

Waarvan bibbert kinderboekenschrijver Paul van Loon? En welke spannende boeken zou elk kind moeten lezen? Bibliotheekmedewerker Marijke Jansen interviewt Paul van Loon over de Kinderboekenweek 2017 bij de Kubus in Lelystad.

Meer jeugdactiviteiten

 1. Media Ukkie App Café

  Hoe leer je je ukkie op een leuke, verstandige en prikkelende manier om te gaan met media? Kom samen met je ukkie naar het unieke en gratis Media Ukkies App café in de bibliotheek.

  Van 09:00 tot 10:30

  FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

  vr 20 apr

 2. Mama café in Swifterbant

  Gezellige ontmoetingen in een ongedwongen sfeer, waar jonge moeders elkaars verhalen kunnen delen en aanhoren. Dat is de insteek van het Mama Café Swifterbant. "Regelmatig zullen we ook een interessant...

  Van 09:00 tot 10:30

  FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

  vr 20 apr

 3. Media Ukkie App Café

  Hoe leer je je ukkie op een leuke, verstandige en prikkelende manier om te gaan met media? Kom samen met je ukkie naar het unieke en gratis Media Ukkies App café in de bibliotheek.

  Van 13:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

  vr 20 apr

 4. Vrijdag Blijdag: Theatergezelschap Bontehond

  Extra voorstelling Vrijdag Blijdag. Dit keer komt Bontehond, het theatergezelschap uit Almere, met de voorstelling Onder Water.

  Van 14:00 tot 15:00

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

  vr 20 apr

 5. Podium-vrij-dag

  Hoera! Aankomende vrijdag 20 oktober is het weer ‘Podium-Vrij-dag’. Iedere 3e vrijdag van de maand maakt Muziekschool Urk in samenwerking met de bibliotheek het podium vrij voor optredens van leerlingen...

  Van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Urk

  vr 20 apr

 6. Vrijdag Blijdag: Workshop hologramprojector maken

  Vrijdag Blijdag heeft altijd een leuke verrassing in petto. Deze keer is er een workshop waarbij je je eigen hologramprojector kunt maken.

  Van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

  vr 20 apr

 7. Vrijdag Blijdag: Theatergezelschap Bontehond

  Vrijdag Blijdag heeft altijd een leuke verrassing in petto. Elke derde vrijdag van de maand staat gereserveerd voor een leuke jeugdactiviteit. Dit keer komt Bontehond, het theatergezelschap uit Almere,...

  Van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

  vr 20 apr

 8. De Ouders&COO koffietafel

  “Hoe zou jij dat doen?” is een veelgehoorde vraag onder ouders. Niet iedereen is op zoek naar een eensluidend antwoord, maar vindt het wel fijn om eens met andere vaders en moeders te sparren.

  Van 09:30 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

  wo 25 apr

 9. Mama café in Dronten

  Het Mama café is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen, informatie en vragen over opvoeden en opgroeien kunnen uitwisselen. In een ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie...

  Van 10:00 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

  wo 25 apr

Meer

Samenwerking

Tijdens deze Kinderboekenweek werkt FlevoMeer Bibliotheek samen met Brandweer Flevoland, LOTUS en diverse organisaties op het gebied van recycling, met dank aan verschillende repair cafés en kringloopwinkels.

Foto's Kinderboekenweekmiddag

Kraak jij het codewoord?

Een spookhuis in bibliotheek Lelystad

Durf jij het aan?

De Kinderboekenkrant is gratis verkrijgbaar, een vrolijke bewaarkrant boordevol boekentips voor kinderen uit groep 4 t/m 8. De krant is ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek.

Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng