Startmiddag 4 oktober in alle vestigingen

De startmiddag van de Kinderboekenweek: voor dappere kinderen die dingen willen doen die je in eerste instantie eng vindt. Kom lekker op de fiets, feest mee en geniet van alle gratis activiteiten. Je kunt allerlei dingen doen waarvan je zelf niet gedacht had dat je het zou durven:

• Enge spelletjes
  • Insecten eten
  • Schroef een elektrisch apparaat uit (en in) elkaar
  • Speel met vuur, ervaar hoe het is om door rook te lopen
  • Codewoord, kraak de code
  • en nog veel meer.

Je bent van harte welkom op 4 oktober van 13.30 tot 17.00 uur.

Media ukkie café

Schermen hebben een enorme aantrekkingskracht op dreumesen, peuters en kleuters. Jonge kinderen weten vaak feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de smartphone van mama of de tablet van opa. Ze vermaken zich hier prima mee. Toch hebben veel opvoeders vraagtekens bij het mediagebruik van de allerkleinsten. Wat zijn geschikte apps voor ukkies? En zitten ze niet
veel te lang achter een scherm? In het Media Ukkie app café kijken we samen met u en uw ukkie naar geschikte en leuke apps.

Paul van Loon

Waarvan bibbert kinderboekenschrijver Paul van Loon? En welke spannende boeken zou elk kind moeten lezen? Bibliotheekmedewerker Marijke Jansen interviewt Paul van Loon over de Kinderboekenweek 2017 bij de Kubus in Lelystad.

Meer jeugdactiviteiten

1. Vakantie activiteiten op Urk

Te koud, te warm, te nat of gewoon niks te doen? FlevoMeer Bibliotheek Urk organiseert Vakantie Spelen – Vakantie Kleuren – Vakantie Kijken.

23 juli 2018 t/m 31 augustus 2018

FlevoMeer Bibliotheek Urk

23 jul t/m 31 aug

2. Zomeractiviteiten voor kids

Tijdens de zomervakantie worden er in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zes weken lang op de woensdagmiddag leuke, gezellige en spannende jeugdactiviteiten georganiseerd. Van kleuren en lezen tot theater!

wo 25 jul

3. Voorleesmiddag in Lelystad

Vindt uw kind het ook zo leuk om voorgelezen te worden? Voorlezen geeft veel plezier aan kinderen en bovendien is het ook nog eens hartstikke leerzaam.

wo 25 jul

4. Zomeractiviteiten voor kids

wo 01 aug

5. Voorleesmiddag in Lelystad

wo 01 aug

6. BoekenBingo

Lekker lezen op de camping, het strand of in de tuin. Wat is er leuker dan dat? Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen deelnemen aan de BoekenBingo van FlevoMeer Bibliotheek.

13 juli 2018 t/m 3 september 2018

FlevoMeer Bibliotheek Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en Zeewolde

13 jul t/m 03 sep

7. Zomeractiviteiten voor kids

wo 08 aug

8. Voorleesmiddag in Lelystad

wo 08 aug

9. Vrijdag Blijdag: Spoorzoeken met Oostvaardersplassen

Vrijdag Blijdag, een keer per maand feest in de bibliotheek. Elke tweede vrijdag van de maand staat gereserveerd voor een leuke jeugdactiviteit. Ook in de vakantie gaan we door met jeugdactiviteiten.

Van 16:00 tot 17:00

vr 10 aug

Samenwerking

Tijdens deze Kinderboekenweek werkt FlevoMeer Bibliotheek samen met Brandweer Flevoland, LOTUS en diverse organisaties op het gebied van recycling, met dank aan verschillende repair cafés en kringloopwinkels.

Foto's Kinderboekenweekmiddag

Kraak jij het codewoord?

Een spookhuis in bibliotheek Lelystad

Durf jij het aan?

De Kinderboekenkrant is gratis verkrijgbaar, een vrolijke bewaarkrant boordevol boekentips voor kinderen uit groep 4 t/m 8. De krant is ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek.

Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng