Autisme café: in gesprek met Aaltje van Zweden

12 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: vrije entree

Maandag 12 november is Aaltje van Zweden te gast in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Om wie je bent

Als achttienjarige student ontmoet Aaltje een jongen in een Amsterdamse uitgaansgelegenheid. Hij nodigt haar samen met haar vriendin uit voor een avondje in het Concertgebouw. Tot haar verbazing ziet ze de jongen als jongste concertmeester de trap af lopen, met zijn viool onder de arm: Jaap van Zweden. De vonk slaat over en nog geen jaar later treden Aaltje en Jaap in het huwelijk.

De carrière van haar man neemt een grote vlucht, en samen met hun twee jonge kinderen genieten ze volop van een afwisselend leven. Bij haar derde zwangerschap vermoedt Aaltje dat er iets mis is, maar pas jaren na de geboorte van Benjamin wordt autisme bij hem vastgesteld. Herinneringen aan haar onveilige jeugd met een aan alcoholverslaafde vader komen weer naar boven. Door de confrontatie met deze herinneringen vindt ze de kracht om de problemen rond haar zoon het hoofd te bieden. En juist Benjamin is degene die haar leert het leven te accepteren zoals het is.

Aaltje van Zweden

In haar boek Om wie je bent vertelt Aaltje van Zweden op even ontroerende als inspirerende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft weet te combineren. Als vrouw van een van ’s werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechter van de erkenning van autisme.

Aanmelden

Kom luisteren naar het verhaal van deze moeder en stel uw vragen op maandag 12 november, 20.00 uur in de bibliotheek in Emmeloord. 

Aanmelden: mantelzorg@carrefour.nu of 0527-630000