Filmhuis Emmeloord met Love, Simon

15 september 2018, van 20:30 tot 22:30 | Movieskoop

Filmhuis Emmeloord opent het nieuwe seizoen samen met To Connect, een activiteitenclub voor LHBT-jongeren uit de Noordoostpolder.

Zaterdagavond 15 september draait de film Love, Simon in Movieskoop Emmeloord: een grappige, romantische film over een middelbare scholier die verliefd wordt, zichzelf denkt kwijt te raken, maar toch terugvindt.

Love, Simon is goed besproken in de landelijke media. ‘Ik wou dat ik hem had gezien toen ik nog in de kast zat,’ zei de bekende YouTuber Furtjuh (Rutger Vink) erover. Hij is ambassadeur van de film omdat hij hoopt dat zoveel mogelijk mensen zien ‘hoe normaal het is om niet-hetero te zijn’.
De film was nog niet opgenomen in de programmering van Movieskoop. Voor Filmhuis Emmeloord reden om Love, Simon uit te kiezen voor de opening van het nieuwe filmseizoen. Hiervoor wordt voor één keer samengewerkt met To Connect, die hiermee ook het nieuwe seizoen opent.

To connect

To Connect organiseert avonden voor LHBT’ers van 16 tot 30 jaar uit Noordoostpolder. LHBT staat voor: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. De groep is in 2017 gestart, omdat er behoefte is aan onderling contact, gezelligheid en kansen om elkaar te ontmoeten. Zo zijn er veel bezochte bierproefavonden en karaokecafés.
De film begint 15 september om 20.30 uur in Movieskoop. Voor aanvang drinken de mensen die met To Connect naar Love, Simon willen gezamenlijk een kop koffie. Meer informatie hierover staat op de facebook van To Connect. Na afloop is er een gezamenlijk borrel van het filmhuis en To Connect in ’t Voorhuys.

Kaartjes voor de film zijn te reserveren via Movieskoop Emmeloord. De eerste woensdagavondfilm van het filmhuis is weer op 3 oktober (Don't worry he won't get far on foot). Meer info op www.filmhuisemmeloord.nl.