Hoogbegaafdheidsspreekuur

13 mei 2022, van 09:15 tot 10:15 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vanaf vrijdag 21 januari is er een maandelijks spreekuur over hoogbegaafdheid. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp, organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad samen een HB Spreekuur.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken. Het HB Spreekuur vindt plaats van 9.15 tot 10.15 uur. Aanmelden wordt gewaardeerd en kan via flevoland@hbcentrum.nl, maar spontaan binnenlopen mag ook. De toegang tot het spreekuur is gratis.

Over het HB Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen met gelijkgestemden en ervaringen uit te wisselen over (vermoedelijk) hoogbegaafdheid.

HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek. Eerder vonden ook al HB Spreekuren plaats in de bibliotheek.