Hoogbegaafdheidsspreekuur in Lelystad

17 juli 2020, van 10:15 tot 12:15 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Vanaf vrijdag 26 juni is er een maandelijks spreekuur over hoogbegaafdheid. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp, organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad samen een HB Spreekuur.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken. Het eerste HB Spreekuur is op vrijdag 26 juni in twee tijdvakken: van 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur.
In verband met corona is van tevoren aanmelden verplicht. Dan kan via flevoland@hbcentrum.nl onder vermelding van het tijdvak waarvoor je wilt reserveren. De toegang tot het spreekuur is gratis. 

Over het HB Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij deze diagnose is gesteld of die twijfelen over een eventuele diagnose, maar ook voor volwassenen die zelf hoogbegaafd zijn. Zij kunnen tijdens het spreekuur terecht met hulpvragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen met andere mensen met dezelfde diagnose.

Data HB inloopspreekuur

Elke maand is er inloopspreekuur in twee tijdvakken: 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur

  • Vrijdag 26 juni
  • vrijdag 17 juli
  • vrijdag 28 augustus
  • vrijdag 25 september
  • vrijdag 30 oktober
  • vrijdag 27 november
  • vrijdag 18 december

Meld je aan door een mail te sturen naar flevoland@hbcentrum.nl met datum en tijdvak wanneer je het HB inloopspreekuur wilt bezoeken.

HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek. Eerder vonden ook al HB Spreekuren plaats in de bibliotheek en deze werden goed bezocht.