Murat Isik te gast bij Literair Café

15 januari 2020, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: € 7,50 niet-leden / € 6,00 leden en gratis voor Vrienden van de Bieb

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 15 januari is Murat Isik te gast bij het literair café in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Met zijn tweede roman Wees onzichtbaar won deze schrijver in 2018 de prestigieuze Libris Literatuur Prijs! De lezing wordt georganiseerd door de Vrienden van de Bieb in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek.

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018

Murat Isik debuteerde in 2012 met Verloren grond. Deze epische en licht autobiografische roman gaat over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen, en werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Bovendien won het boek de Bronzen Uil Publieksprijs. Vijf jaar later, in 2017, verscheen Isiks nieuwe roman Wees onzichtbaar, een grootse roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld. Het boek is gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd, maar is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. Met Wees onzichtbaar won de schrijver de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs 2018. Ook werd de roman Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Tijdens de Boekenweek 2019 schreef Isik het Boekenweekessay, met als titel Mijn moeders strijd. 

Over Murat Isik

Murat Isik (İzmir, 11 september 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Isik studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn eerste prijs kwam voor zijn korte verhaal De purperen citroen tijdens de juni Kunstmaand van 2007. Dit verhaal is door regisseur Thomas Bijsterbosch vertaald in een theaterstuk. In 2011 kreeg hij de El Hizjra Literatuurprijs voor het korte verhaal De laatste reis. In 2012 volgde zijn eerste roman Verloren grond, gevolgd door Wees onzichtbaar in 2017.

Over de Vrienden van de Bieb

De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich zo’n 250 Vrienden aangemeld. De Vrienden van de Bieb organiseert in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek diverse malen per jaar een literair café.

Het literair café begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Op vertoon van zijn/haar bibliotheekpas ontvangt de bezoeker € 1,50 korting op de entree van € 7,50. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.