Muziekkring Senia

19 april 2018, van 11:00 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

Muziek-luistergroepen voor ontmoeting met andere geïnteresseerden in klassieke muziek. Op donderdag 19 april houdt muziekkring Senia in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde een oprichtingsbijeenkomst voor een nieuwe muziek-luistergroep.

Wat is Senia?

Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziek-luistergroepen. In een leesgroep lees je meer en je ontmoet er leuke mensen. In een muziek-luistergroep luister je intensiever en met meer achtergrondkennis en raak je beter thuis in de klassieke muziek samen met andere muziekliefhebbers.

Hoe werkt het?

Muziek-luistergroepen kiezen muziekstukken uit een lijst, opgesteld door deskundigen. Bij elk muziekstuk ontvangen de deelnemers een uitgebreide luisterwijzer. Daarin wordt het stuk geanalyseerd, en krijgt men door veel en goed te luisteren inzicht in de opbouw van het stuk, wat de componist ermee wilde uitdrukken en de middelen die hij/zij daarvoor gebruikte.

In de muziek-luisterwijzer staan korte muziekfragmenten genoemd die te beluisteren zijn op YouTube. Daarna komt men bij elkaar als muziek-luistergroep en worden de discussievragen besproken. Een groep is dan zo'n 2 uur met een stuk bezig, aan de hand van de luisterwijzer.

Haal uw gratis ticket via onderstaande knop.