Alles Kids!

14 september 2019, van 10:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

(Toekomstige) ouders hebben behoefte aan informatie, maar zien vaak door de bomen het bos niet of weten niet waar ze met hun (opvoed)vragen terecht kunnen. Door al deze partijen op zaterdag 14 september tijdens ‘Alles Kids' samen te brengen kunnen de (toekomstige) ouders gericht hun informatie zoeken (en vinden).

Het Alles Kids-evenement is speciaal toegepast op de wensen van ouders met jonge kinderen. Zo starten we al om 10.00 uur en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Het programma:
10.00 uur: Start Alles Kids!
10.00 uur: Optocht historische kinderwagens
10.30 uur: Theatervoorstelling Dierendorpje (3+)
12.00 uur: Optocht historische kinderwagens
12.30 uur: Theatervoorstelling Dierendorpje (3+)
Doorlopend: schminken, workshops, informatiemarkt, demonstraties, photo booth, kinderkledingruilbeurs, levende boekfiguren en kinderboekenverkoop.
15.00 uur: Einde Alles Kids!

Optocht historische kinderwagens

In samenwerking met Stichting Poppen en Kinderwagen Museum is er ook een optocht met historische kinderwagens. Tijdens deze parade trekt de geschiedenis aan wandelwagens zo voorbij! Deze optocht vindt buiten plaats, rondom FlevoMeer Bibliotheek, en komt maar liefst twee keer langs.

Theatervoorstelling Dierendorpje

“Toet toet… Daar is de bus. Wie stapt er in? Wij gaan naar Dierendorpje!” In het Dierendorpje wonen de familie Muis, Olifant, Beer en Kat en nog veel meer dieren. De dieren hebben allemaal herkenbare problemen. Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee schreven het boek, Gitte maakte de illustraties en de Future Presidents maakten er muziek bij. In deze beeldende voorstelling met live muziek komt het boek Dierendorpje helemaal tot leven door het spel van Janniek Vreeken en Jorrit de Vries. Samen spelen ze met de dieren uit het dorpje een muzikale en beeldende voorstelling waarin associatieve verhaaltjes verteld worden. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Informatiemarkt

Ouders kunnen zich goed laten informeren op de uitgebreide informatiemarkt, waar verschillende standhouders zich presenteren rondom kraamzorg, kinderopvang, gezondheid en opvoeding. Denk bijvoorbeeld aan Sportbedrijf Lelystad, Humanitas, Kraamzorg een mooi begin, de Kindertandarts, Go-Kinderopvang, Aviodrome Lelystad Airport, Bambinokraamzorg en Babaloe Sport.

Workshops

Doorlopend zijn er verschillende workshops te volgen. Denk aan peuter/kleutergym van Babaloe, kindertheater door JTL en ouder/kindyoga door Nathalie. Aviodrome komt zelfs een workshop geven met een landingsbaan!

Kinderboekverkoop

Tijdens LelySTART vindt ook traditiegetrouw weer de grote Boekverkoop plaats en uiteraard horen daar ook kinderboeken bij. Deze zijn dit jaar echter te vinden bij het Alles Kids! evenement in plaats van in de hal beneden. Zo kunnen ouders alles voor kinderen handig op één plek bij elkaar vinden.