Auke Hulst te gast bij Literair Café

15 mei 2019, van 20:00 tot 22:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: € 7,50 niet-leden / € 5,00 leden en gratis voor Vrienden van de Bieb

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De veelbekroonde schrijver Auke Hulst is ook muzikant en produceerde verschillende albums bij zijn boeken. Het literair café wordt georganiseerd door de Vrienden van de Bieb in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek.

Veel bekroond

Van Auke Hulst verschenen inmiddels vijf romans, één verhalenbundel en drie non-fictie titels. Hij gebruikte zijn jeugd als inspiratie voor zijn derde roman Kinderen van het Ruige Land. Hiervoor ontving hij de Cutting Edge Award 2013, de prijs voor het Beste Groninger Boek en de Langs de Leeuw Literatuurprijs. Zijn vierde roman Slaap zacht, Johnny Idaho werd in 2015 bekroond met de Harland Awards Romanprijs. Dit boek bespreekt hedendaagse thema’s als economische apartheid en mind control, en koppelt deze aan menselijke gevoelens als liefde, wraak, angst voor de dood en de hunkering naar het eeuwige leven. Het jaar daarna sleepte Hulst opnieuw de Harland Awards Romanprijs in de wacht sleepte voor zijn vijfde roman, En ik herinner me Titus Broederland. Zijn meest recente boek is het reisboek Motel Songs (non-fictie). Hij schreef hiermee een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. Hulst ontving voor Motel Songs in 2018 de Bob den Uyl-prijs.  

Over Auke Hulst

Auke Hulst werd geboren in 1975 in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren (Groningen). Hulst is naast schrijver ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine. Daarnaast is hij muzikant. Hij maakte onder andere bij zijn roman Wolfskleren het soloalbum The Hidden Shape onder de naam Sponsored by Prozac en ook voor zijn non-fictie reisboek Motel Songs maakte hij een album. Bovendien is hij de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes, die in 2012 debuteerde met het album Beter Dan Niets. In 2014 verscheen het tweede album Dokter Toestel. In 2016 presenteerde Hulst voor ARTE de reisserie Von Amsterdam nach Odessa, waarvoor hij ook de soundtrack maakte.

foto: Mark Uyl

Over de Vrienden van de Bieb

De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich zo’n 250 Vrienden aangemeld. De Vrienden van de Bieb organiseert in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek diverse malen per jaar een literair café.

Het literair café begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Op vertoon van zijn/haar bibliotheekpas ontvangt de bezoeker € 2,50 korting op de entree van € 7,50. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.