Bieb geschiedenisquiz Noordoostpolder

11 oktober 2018, van 19:30 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Afgelopen jaar was de Bieb Geschiedenisquiz een groot succes en gaat op herhaling!

De Bieb Geschiedenisquiz op 18 mei 2017 was een succes voor deelnemers en toeschouwers. Het goede nieuws is dat de Bieb Geschiedenisquiz op herhaling gaat!
Waar vorig jaar de nadruk lag op 75 jaar Droog in 2017 is er dit jaar is er weer een hoogtepunt om de kennis van de kandidaten te testen: de Zuiderzeewet van 1918. Naast vragen over de Zuiderzeewet en de gevolgen daarvan voor de bevolking komen er uiteraard ook weer specifieke vragen rond de Noordoostpolder langs.
De Bieb Geschiedenisquiz wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Canon de Noordoostpolder.

(Foto: Fotocollectie Nieuw Land, collectie Mesu)

Hoe werkt de Bieb Geschiedenisquiz?

Opgave kan per team van 4 leden of als privépersoon waarbij de organisatie teams vormt van de individuele kandidaten. De quiz wordt als team gespeeld dus er is alle ruimte voor onderling overleg. Er mogen echter geen hulpmiddelen van buitenaf worden gebruikt. De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, maar ook open vragen, en bestrijken allerlei categorieën. Een deskundige jury beoordeelt de antwoorden en aan het eind van de avond wordt het winnende team bekend gemaakt. De winnaars gaan naar huis met een schitterend Noordoostpolder-prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem.

Meedoen?
Opgave (vóór 7 oktober a.s.) is mogelijk via de oranje knop hieronder. Deelname is gratis, maar opgeven is meedoen.