GEANNULEERD BieBios: Le semeur

16 december 2021, van 20:00 tot 21:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het fascinerende, waargebeurde verhaal van de Franse Violette Ailhaud lazen we in haar boek De zaaier. De verfilming van dit boek is donderdag 16 december te zien in de BieBios in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde.

Oorlogsveteraan

Het is 1852. De jonge Violette woont in een bergdorpje in de Franse Alpen en moet toezien hoe het leger van Napoleon III hardhandig een boerenopstand de kop indrukt. Alle mannen uit haar dorp worden gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten vanaf dat moment alles zelf doen: de oogst binnenhalen, de huizen repareren en het land bewerken.

Het ziet er niet naar uit dat de mannen ooit nog terugkomen en Violette en veel andere jonge vrouwen zijn bang kinderloos te blijven. Ze leggen een eed af. De eerste de beste man die het dorp binnenkomt, zullen ze delen, zodat de bevolking kan blijven groeien. Maar dan verschijnt hoefsmid Jean, waar Violetta gevoelens voor krijgt. Hem delen met de andere vrouwen blijkt een stuk moeilijker dan gedacht.

Coronatoegangsbewijs

Voor de BieBios is een coronatoegangsbewijs vereist. Ook moet je je ID-bewijs laten zien.

Kaartverkoop in de bibliotheek

Toegangskaarten kosten €7,50, bibliotheekleden krijgen €2,50 korting per kaart. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande knop of bij de balie. De film begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Op de avond zelf is er geen kaartverkoop.