GEANNULEERD BieBios: The professor and the madman

25 november 2021, van 20:00 tot 21:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zin in een fijne literaire dramafilm? Bestel dan kaartjes voor de The professor and the madman. De film wordt donderdag 25 november vertoond tijdens de tweede BieBios in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde.

Oorlogsveteraan

In de film neemt de Schotse James Murray de enorme klus op zich om een woordenboek te schrijven; de Oxford English Dictionary. Hij krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek van dr. Minor, een Amerikaanse oorlogsveteraan die naar Engeland verhuisde om te ontsnappen aan zijn oorlogstrauma en zijn dagen slijt in een inrichting na het plegen van een moord.

De gestoord verklaarde Minor heeft in het gesticht de beschikking over een volle boekenkast. Hierdoor wordt hij een belangrijke bron voor Murrays woordenboek. Op een oproep van Murray om woorddefinities in te sturen reageert de Amerikaan met pagina’s vol definities.

Het verhaal gaat over de opmerkelijke vriendschap van Minor en Murray en het tot stand komen van de Oxford English Dictionary.

Coronatoegangsbewijs

Voor de BieBios is een coronatoegangsbewijs vereist. Ook moet je je ID-bewijs laten zien.

Kaartverkoop in de bibliotheek

Toegangskaarten kosten €7,50, bibliotheekleden krijgen €2,50 korting per kaart. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande knop of bij de balie. De film begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Op de avond zelf is er geen kaartverkoop.