Meet gratis jouw bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand in Dronten

28 mei 2022, van 11:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

BiblioLab Dronten is op woensdag van 2 tot 5 geopend.

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk.

Elk jaar je bloeddruk meten

Ook als je je gezond voelt, kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. FlevoMeer Bibliotheek Dronten ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Persoonlijk

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. FlevoMeer Bibliotheek verbind en inspireert mensen met kennis, informatie en cultuur, FlevoMeer Bibliotheek is daarin de schakel. De organisatie werkt aan het verkleinen van de verschillen, aan zelfredzame inwoners en een krachtige samenleving. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.