Goedkoop DVD’s en kinderboeken scoren bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

8 juni 2019, van 10:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: Vrije entree

Haal de bigshoppers maar vast uit de kast, want stichting Vrienden van de Bieb organiseert een speciale Mini-Boekverkoop bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad!

Sla je slag

Op zaterdag 8 juni tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er overvolle tafels met afgeschreven DVD’s en kinderboeken op de eerste verdieping. De boeken en DVD’s kosten €0,50 per stuk. Opa’s, oma’s, vaders en moeder die lid zijn van de Vrienden van de Bieb krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspasje de eerste vijf boeken/DVD’s gratis.  

Vakantielezen

De Kinderboekverkoop komt op een ideaal moment, een maand voor de start van de schoolvakanties. Juist voor kinderen is het zo belangrijk om ook in de vakantieperiode lekker veel te lezen, zodat ze op niveau blijven. Naast educatief is lezen natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk en kan het overal, bijvoorbeeld in de auto of op het strand. En bij een boek van €0,50 is een zandkorreltje meer of minder ook niet zo erg.

Boeken kopen én de bibliotheek steunen

Een keer per jaar houdt  Vrienden van de Bieb een grote Boekverkoop, waarbij afgeschreven materialen van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad verkocht worden. Soms, zoals in dit geval, is er een extra thema-boekverkoop. De opbrengsten komen ten goede aan de bibliotheek. De afgelopen jaren financierde Vrienden van de Bieb al verschillende projecten voor FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, zoals een nieuwe geluidsinstallatie, een beamer, een koffieautomaat en een podium. Daarnaast organiseert de stichting ook vijf keer per jaar het literair café met toonaangevende auteurs en dragen ze regelmatig bij voor extra auteurs. Voor FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is de stichting dan ook van onschatbare waarde.