Spreekuur Breinpunt Zeewolde

21 juli 2022, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je vragen over vergeetachtigheid? Of denk je dat je partner depressief is? Wil je meer weten over afasie? Kom dan naar het inloopspreekuur van Breinpunt Zeewolde, elke eerste en derde donderdag van 14.00 tot 15.00 uur. Experts en vrijwilligers zullen al je vragen beantwoorden en je eventueel doorverwijzen naar de juiste instantie.

Hersenen

Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. De hersenen zijn enorm complex en belangrijk. Als er iets misgaat in je hoofd kan dat grote gevolgen hebben. Breinpunt Zeewolde is dè plek waar je alle informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte.

Het Breinpunt richt zich op vier doelgroepen: mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers, inwoners van Zeewolde (jong en oud) en zorgprofessionals. Informatie wordt gegeven door middel van persoonlijk advies, het uitlenen van boeken, films, geluidsdragers en hulpmiddelen ter ondersteuning beschikbaar stellen om uit te proberen.

Wat is er te doen?

Het Breinpunt organiseert regelmatig lezingen en informatiebijeenkomsten in de bibliotheek. Elke eerste donderdag van de maand is er een inloopspreekuur met een zorgprofessional. De derde donderdag wordt het Breinpunt bemand door deskundige vrijwilligers.

Het Breinpunt is een initiatief van de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, Allerzorg, Alzheimer Café, Coloriet, Icare, Odensehuis en Welzijn Zeewolde i.s.m. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het Breinpunt is mede mogelijk gemaakt door een schenking uit het Coöperatiefonds van Rabobank Flevoland.