Burendag start met opening (H)echt Emmeloord

22 september 2018, van 10:30 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Met een officiële opening door wethouder Anjo Simonse op zaterdag 22 september tijdens burendag, gaat Stichting (H)echt Emmeloord officieel van start.

Nadat wethouder Anjo Simonse het officiële gedeelte heeft verzorgd, geeft (H)echt Emmeloord een tussentijds verslag van het buurtonderzoek waarmee zij in mei zijn begonnen. Er zijn ondertussen al enkele honderden huishoudens geënquêteerd.

Veel moois in Emmeloord is onzichtbaar en onbereikbaar, terwijl er in onze stad enorm veel hulp, spullen, creativiteit en kennis aanwezig is. Er gebeurt van alles. Maar helaas is dit vaak onzichtbaar. Informatie is versnipperd, mensen kennen elkaar onvoldoende en de verbinding ontbreekt, terwijl dat in deze tijd juist zo hard nodig is… Maar hoe los je dat op? Hoe verbind je bewoners en partijen met elkaar en zorg je dat je alles in je dorp of wijk makkelijk kunt vinden? 

De stichting zette het online dorpsplein www.echtemmeloord.nl op. Iedere bewoner van Emmeloord mag zich daar aanmelden om daar zijn hulpvraag of activiteiten online te zetten, zodat iedereen in Emmeloord hiervan weet en kan reageren door hulp aan te bieden of deel te nemen aan deze activiteiten.  Meer informatie staat op www.echtemmeloord.nl of stuur een mailtje voor meer info.