Media Ukkie App Café

6 april 2018, van 10:30 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

Hoe leer je je ukkie op een leuke, verstandige en prikkelende manier om te gaan met media? Kom samen met je ukkie naar het unieke en gratis Media Ukkies App café in de bibliotheek.

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Het verstandig leren omgaan met media is daarom een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding. Maar hoe pak je dat als ouder het beste aan?

Mediawijze opvoeding

Tijdens het Media Ukkies App café geeft een medewerker van FlevoMeer Bibliotheek praktische tips voor een mediawijze opvoeding. Hoe kun je genieten van de mogelijkheden van alle media en weet je welke media geschikt zijn voor jouw kind? Want wanneer je media op de goede manier inzet, prikkelt dit de fantasie van je kind en is het leerzaam. Met alle deelnemers van het App café wordt er gekeken naar geschikte en leuke apps zodat je meteen thuis aan de slag kunt.  

Het Media Ukkies App café is voor ukkies van 2 tot 6 jaar en hun ouders en grootouders zijn van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig. Voor het oefenen is het handig een eigen tablet mee te nemen.  

Over de Media Ukkie Dagen

Mediawijzer.net organiseert ook in 2018 de landelijke Media Ukkie Dagen om ouders en opvoeders te adviseren over het mediagebruik van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’