CodeKidz in de bieb

22 maart 2017, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: €10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We leven in een tijdperk waarin technologie een rol speelt in alles wat we doen. Maar hoe zit die technologie met codes in elkaar? Kom naar Codekidz en ontdek het!

Coderen

Technologie gebruiken we overal: thuis, op school en op kantoor. De technologische ontwikkelingen gaan snel maar begrijpen doen we het nog niet allemaal. Les in het schrijven van codes helpt om meer begrip te krijgen in hoe technologie wordt ontworpen en hoe software dient als medium om alle functies van apparatuur te gebruiken. Deze kennis kan belangrijk zijn in toekomstige werkomgevingen waar technologie dagelijks gebruikt wordt. Begrijpen hoe techniek werkt maakt het makkelijker deze te gebruiken en alles uit deze techniek te halen. 

Workshop CodeKidz

Wil jij leren coderen? Kom dan naar de workshop CodeKidz. Het is voor alle jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud. De workshop bestaat uit twee delen. Het eerste deel start op 22 maart van 14:00-16:00 uur, het tweede deel is op 29 maart van 14:00-16:00 uur. De workshop kost €10,- en aanmelden kan via de oranje knop onderaan dit bericht. 

Bibliolab

Een Bibliolab is een openbare digitale werkplaats waar mensen worden uitgenodigd om zelf dingen te maken. Deze digitale werkplaatsen zijn kweekvijvers voor innovaties. Een Bibliolab draagt bij aan het zelfredzaam maken van burgers. De rol van de bibliotheek omvat tegenwoordig veel meer dan het overdragen van vaardigheden als geletterdheid, namelijk digitale geletterdheid en het maken / creëren en het bevorderen van samenwerken en kennis delen. Bibliolab is een samenwerking van FlevoMeer Bibliotheek en Fab Lab Flevoland.