Coming Out Week met lezing Mounir Samuel

12 oktober 2017, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Ontmoeting met politicoloog, Midden-Oostendeskundige en opiniemaker Mounir Samuel. Hij schreef het boek ‘Liefde is een rebelse vogel’, zijn eerste roman als Mounir in plaats van Monique.

Ook fotograaf Rik Besselink is deze avond aanwezig. Zijn fototentoonstelling ‘Please Disturb’ is gedurende de hele maand oktober te bekijken bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Deze avond wordt in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling en Stadmakerij georganiseerd. Meer over de tentoonstelling van Rik Besselink? Klik hier.

Transgender

De Nederlands-Egyptische Mounir Samuel worstelde op jonge leeftijd al met zijn gender en geaardheid, volgde jarenlang therapie om te ‘genezen’, trouwde met een man, maar scheidde in 2011 en tekende zijn moeizame strijd met geloof, familie en cultuur op in de blog ‘Met beide benen uit de kast’, die door de media massaal werd opgepikt.

Boek

De titel ‘Liefde is een rebelse vogel’ is een citaat uit de opera Carmen van Georges Bizet. Het boek gaat over een psychologe die gefascineerd raakt door een mysterieuze vrouw, Zetá. De relatie die ontstaat is een gezamenlijke zoektocht naar liefde en intimiteit. Ook genderidentiteit en vervreemding spelen een rol. “Als je van iemand houdt, laat haar gaan, want als ze terugkomt is ze de jouwe. Zo niet, dan is ze dat nooit geweest.” Het boek ‘Liefde is een rebelse vogel’ is tijdens de avond te koop en kan op verzoek worden gesigneerd.

Coming Out Week

Deze bijeenkomst met Mounir Samuel en Rik Besselink vindt plaats tijdens de Coming Out Week 2017. Tijdens deze week, die duurt van 8 t/m 13 oktober, zijn er in Lelystad Regenboogstad allerlei activiteiten:

• 08 oktober een Roze Viering in de Ontmoetingskerk
  • 11 oktober - op Coming Out Day - hijsen minstens 26 Lelystadse organisaties de regenboogvlag
  • 12 oktober bezoekt Mounir Samuel FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
  • 13 oktober is bij Agora Theater de film ‘Una mujer fantastica’ te bekijken.