Coming Out Day

11 oktober 2018, van 15:30 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis | meerdere programma-onderdelen los te bezoeken

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een Mysterie Movie, de BiblioGAY en een lezing door het duo TransPals. In samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is wordt Coming Out Day op 11 oktober in bibliotheek Lelystad gehouden.

Om 15.30 wordt in de Bi-Scoop van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad een Mystery Movie vertoond. De film won 31 prijzen en kreeg maar liefst 73
nominaties. Een van de rollen leverde zelfs een Oscar op! Uiteraard sluit de film goed aan bij het
thema Coming Out en heeft een speelduur van ongeveer twee uur.

Van 18.30 tot 19.30 uur is er een speciale editie van de BiblioThee: de BiblioGAY. Een ontmoetingsmoment voor gelijkgestemden,
waarin je aan de hand van vragenkaartjes elkaar leert kennen en elkaar vragen kunt stellen die je normaal niet durft te stellen. Niet alleen LHBTI’s zijn hierbij welkom om hun ervaringen te delen, maar ook bijvoorbeeld ouders of vrienden die zo’n moment van de andere kant hebben meegemaakt.

Hoofdprogramma TransPals

Om 20.00 uur geeft het duo TransPals een lezing. TransPals bestaat uit Dylan van der Griend uit Almere en François Caous uit Dronten. Beiden zijn geboren als meisje, maar voelen zich een jongen. Al een aantal jaar vloggen zij actief over hun transitie om daarmee andere transgenders te steunen. Begin dit jaar ondernamen zij een wel heel bijzondere reis: samen trokken zij door Europa om andere transgenderjongens een hart onder de riem te steken. Want in veel delen van Europa rust er nog altijd een taboe op het gebied van transseksualiteit. Hun ervaringen delen ze tijdens deze lezing, ondersteund met fascinerend beeldmateriaal. De toegang hiervoor is gratis.

Over Coming Out Week

Coming Out Day vindt jaarlijks plaats op 11 oktober en is bedoeld als een gelegenheid om aandacht te besteden aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. In Lelystad
heeft Bureau Gelijke Behandeling Flevoland deze dag opgenomen in de Coming Out Week, een hele week met aandacht voor dit thema. Daarbij zoeken zij de samenwerking met verschillende organisaties, waaronder FlevoMeer Bibliotheek.

foto door Femke van Hettema

 

 

  • Coming Uitmarkt Bekijk details

    Van 10:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

    In de week van 6 t/m 12 oktober is het Coming Out Week in Lelystad. Deze week gaat van start met een informatiemarkt; de Coming Uitmarkt.

    za 06 okt