Cursus Digisterker deel 1

14 september 2017, van 10:00 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de SVB en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.

Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of werk zoeken. Ook de aankondigingen van het verdwijnen van de 'blauwe envelop' heeft bij mensen veel onruist veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf donderdag 14 september wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen de cursus 'Werken met de elektronische overheid' gegeven.

Eerdere deelnemers

"Het leven is een stuk makkelijker geworden na het volgen van de cursus Digisterker", vertelde een eerdere deelnemer. Andere deelnemers zeiden:

"Heel boeiend, het was een goede tijdsinvestering. Ik ben veel zekerder geworden op de computer en vol zelfvertrouwen kijk ik nu op de sites."

"Best pittig want ik ben nog niet zo vertrouwd met de computer. Ik heb er wel veel aan gehad en de opzet is goed. Ik ga nog een computercursus doen."

"Heel erg goed, zeer nuttig en ik ben erg tevreden. Het gaat zo veel systematischer als dat je zelf zou gaan kijken op de sites."

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast een duidelijke uitleg krijgen deelnemers ook een werkboek om alles na te kunnen lezen en oefeningen te doen. Het cursusmateriaal kan in eigen tempo worden gevolgd, zodat iedere cursist prettig en effectief kan werken. Het is geen internetcursus, er wordt enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Wie de oefeningen uit het werkboek doet krijgt een certificaat.

Cursusdata

De cursus DigiSterker start op donderdag 14 september 2017. Er zijn twee instapmomenten: Les 1 is onderdeel 1 en de lessen 2, 3 en 4 zijn onderdeel 2. Wanneer u al een DigiD heeft kunt u instappen vanaf onderdeel 2.

Onderdeel 1

In de eerste les gaat u een eigen DigiD aanvragen en een wachtwoord aanmaken. Het activeren van de DigiD vindt thuis plaats met een handleiding die u tijdens de eerste les ontvangt. Les 1 is op 14 september 2017.

Onderdeel 2

De blauwe envelop verdwijnt en verstuurt de Belastingdienst de gegevens naar uw account van mijnoverheid.nl. Tijdens deze twee lessen leert u hoe het account activeert. Verder komen de websites van de gemeente en regelhulp.nl ruim aan bod. Les 2 is op 21 september 2017, les 3 is op 28 september 2017 en les 4 is op 5 oktober 2017.