Cursus Digisterker deel 1

8 november 2019, van 09:00 tot 10:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de SVB en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.

Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of werk zoeken. Ook de aankondigingen van het verdwijnen van de 'blauwe envelop' heeft bij mensen veel onruist veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf vrijdag 8 november wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Urk de cursus 'Werken met de elektronische overheid' gegeven.

Eerdere deelnemers

"Het leven is een stuk makkelijker geworden na het volgen van de cursus Digisterker", vertelde een eerdere deelnemer. Andere deelnemers zeiden:

"Heel boeiend, het was een goede tijdsinvestering. Ik ben veel zekerder geworden op de computer en vol zelfvertrouwen kijk ik nu op de sites."

"Best pittig want ik ben nog niet zo vertrouwd met de computer. Ik heb er wel veel aan gehad en de opzet is goed. Ik ga nog een computercursus doen."

"Heel erg goed, zeer nuttig en ik ben erg tevreden. Het gaat zo veel systematischer als dat je zelf zou gaan kijken op de sites."

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Het is geen internetcursus, er wordt enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen.

Cursusdata

De cursus DigiSterker start op vrijdag 8 november 2019. Er zijn twee instapmomenten: Les 1 is onderdeel 1 en de lessen 2, 3 en 4 zijn onderdeel 2. Wanneer u al een DigiD heeft kunt u instappen vanaf onderdeel 2.

Onderdeel 1

In de eerste les gaat u een eigen DigiD aanvragen en een wachtwoord aanmaken. Les 1 is op 8 november 2019.

Onderdeel 2

Tijdens deze tweede les leert u hoe het DigiD account activeert. Verder komt de website van de gemeente ruim aan bod. Les 2 is op 15 november, les 3 is op 22 november en les 4 is op 29 november 2019.