Cursus Digisterker deel 2

4 november 2021, van 10:00 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de SVB en de Belastingdienst? Of heeft u hulp nodig met het aanvragen van DigiD? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Naast een duidelijke uitleg krijgen deelnemers ook een werkboek om alles na te kunnen lezen en oefeningen te doen. Het cursusmateriaal kan in eigen tempo worden gevolgd, zodat iedere cursist prettig en effectief kan werken. Het is geen internetcursus, er wordt enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Wie de oefeningen uit het werkboek doet krijgt een certificaat.

Eerdere deelnemers

"Het leven is een stuk makkelijker geworden na het volgen van de cursus Digisterker", vertelde een eerdere deelnemer. Andere deelnemers zeiden:

"Heel boeiend, het was een goede tijdsinvestering. Ik ben veel zekerder geworden op de computer en vol zelfvertrouwen kijk ik nu op de sites."

"Best pittig want ik ben nog niet zo vertrouwd met de computer. Ik heb er wel veel aan gehad en de opzet is goed. Ik ga nog een computercursus doen."

"Heel erg goed, zeer nuttig en ik ben erg tevreden. Het gaat zo veel systematischer als dat je zelf zou gaan kijken op de sites."

Cursusdata

De cursus DigiSterker onderdeel 2 start op donderdag 4 november.

Onderdeel 2

De blauwe envelop verdwijnt en verstuurt de Belastingdienst de gegevens naar uw account van mijnoverheid.nl. Tijdens deze twee lessen leert u hoe het account activeert. Verder komen de websites van de gemeente en regelhulp.nl ruim aan bod.

Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of werk zoeken. Ook de aankondigingen van het verdwijnen van de 'blauwe envelop' heeft bij mensen veel onruist veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf donderdag 28 oktober wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Dronten de cursus 'Werken met de elektronische overheid' gegeven.