Cursus Digisterker deel 2

13 oktober 2017, van 09:00 tot 10:30 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de SVB en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.

Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of werk zoeken. Ook de aankondigingen van het verdwijnen van de 'blauwe envelop' heeft bij mensen veel onruist veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf vrijdag 6 oktober wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen de cursus 'Werken met de elektronische overheid' gegeven.  

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast een duidelijke uitleg krijgen deelnemers ook een werkboek om alles na te kunnen lezen en oefeningen te doen. Het cursusmateriaal kan in eigen tempo worden gevolgd, zodat iedere cursist prettig en effectief kan werken. Het is geen internetcursus, er wordt enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Wie de oefeningen uit het werkboek doet krijgt een certificaat. 

Cursusdata

De cursus DigiSterker start op 6 oktober 2017. De cursus bestaat uit 2 onderdelen. Heeft u een DigiD? Dan kunt u instromen op onderdeel 2. Onderdeel 2 bestaat uit 3 lessen en vindt plaats op 13, 20 en 27 oktober. 

Bent u verhindert op deze dagen? In november wordt de cursus DigiSterker weer aangeboden in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen op 9, 16, 23 en 30 november. 

Onderdeel 1

In de eerste les gaat u een eigen DigiD aanvragen, een wachtwoord aanmaken en uw DigiD activeren. Verder gaat u zelf oefenen waarbij internetveiligheid een belangrijk onderdeel is. Les 1 is op 6 oktober 2017. 

Onderdeel 2

De blauwe envelop verdwijnt en verstuurt de Belastingdienst de gegevens naar uw account van mijnoverheid.nl. Tijdens deze twee lessen leert u hoe het account activeert. Verder komen de websites van de gemeente en regelhulp.nl ruim aan bod. Les 2 is op 13 oktober 2017, les 3 is op 20 oktober 2017 en les 4 is op 27 oktober 2017.