Cursus Digisterker deel 2

1 juni 2018, van 09:00 tot 10:30 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de SVB en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt u op weg.

Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of werk zoeken. Ook de aankondigingen van het verdwijnen van de 'blauwe envelop' heeft bij mensen veel onruist veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf vrijdag 25 mei wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Urk de cursus 'Werken met de elektronische overheid' gegeven.  

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast een duidelijke uitleg krijgen deelnemers ook een werkboek om alles na te kunnen lezen en oefeningen te doen. Het cursusmateriaal kan in eigen tempo worden gevolgd, zodat iedere cursist prettig en effectief kan werken. Het is geen internetcursus, er wordt enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Wie de oefeningen uit het werkboek doet krijgt een certificaat. 

Cursusdata

De cursus DigiSterker start op vrijdag 25 mei 2018. Er zijn twee instapmomenten: Les 1 is onderdeel 1 en de lessen 2, 3 en 4 zijn onderdeel 2. Wanneer u al een DigiD heeft kunt u instappen vanaf onderdeel 2.

Onderdeel 1

In de eerste les gaat u een eigen DigiD aanvragen en een wachtwoord aanmaken. Het activeren van de DigiD vindt thuis plaats met een handleiding die u tijdens de eerste les ontvangt. Les 1 is op 25 mei 2018.

Onderdeel 2

De blauwe envelop verdwijnt en verstuurt de Belastingdienst de gegevens naar uw account van mijnoverheid.nl. Tijdens deze twee lessen leert u hoe het account activeert. Verder komen de websites van de gemeente en regelhulp.nl ruim aan bod. Les 2 is op 1 juni 2018, les 3 is op 8 juni 2018 en les 4 is op 15 juni 2018.