Cursus Digisterker

10 september 2019, van 11:00 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis, aanmelden vooraf

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tegenwoordig gaat steeds meer via de computer en dat geldt ook voor overheidszaken, maar niet iedereen is even handig met de Digitale Overheid. Hoe maak je bijvoorbeeld een Digi-D aan? En hoe log je in op digitaleoverheid.nl? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de cursus digisterker.

Gratis cursus digisterker

Een verhuizing doorgeven bij de gemeente, een nieuw paspoort aanvragen, zorgtoeslag regelen of je donorcodicil aanpassen? Dat kan tegenwoordig allen via de computer, met je Digi-D. Voor mensen die daar niet zo handig mee zijn, organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de gratis cursus ‘digisterker, leren omgaan met je Digi-D’. De cursus is bedoeld voor mensen die al wel basiskennis hebben van het internet. Typen en tekstverwerken is tijdens de cursus noodzakelijk.

Vier cursusavonden

De cursus bestaat uit vier dinsdagochtenden: 10 september, 17 september, 24 september en 1 oktober. Tijdens de eerste bijeenkomst leren de deelnemers om zelf een Digi-D aan te vragen via hun Burger Service Nummer, waarna ze deze bij de tweede bijeenkomst leren activeren. Ook leren ze dan hoe ze moeten zoeken op overheidswebsites en in de Berichtenbox. Tijdens de derde bijeenkomst staat het leren aanvragen van een toeslag of het maken van een afspraak centraal en ten slotte gaat de vierde bijeenkomst over regelhulp.