Dementheek Lelystad

11 augustus 2022, van 10:00 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Dementheek Lelystad is geopend. Naast het lenen van informatie en materialen zijn er ook inloopspreekuren. Je kunt terecht voor informatie over de ziekte dementie en over alle hulp en steun die mogelijk is. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig en een casemanager dementie is (op afroep of ter plaatse) stand by om jouw vragen te beantwoorden.

Een dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals. Het is gericht op de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. In Lelystad is de dementheek niet één plek, maar worden er op verschillende locaties inloopspreekuren gehouden. 

Tijdens de inloopspreekuren kun je terecht voor informatie over de ziekte dementie en over alle hulp en steun die mogelijk is. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig en een casemanager dementie is (op afroep of ter plaatse) stand by om jouw vragen te beantwoorden.

Advies

In de dementheek kun je terecht voor een persoonlijk gesprek over jouw situatie. Er is altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met jou in gesprek te gaan over jouw situatie en waar je tegenaan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk jou adviseren over de juiste ondersteuning.

Uitleen

In FlevoMeer Bibliotheek tref je de boeken en dvd’s aan met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe je hier mee om kunt gaan en wat het betekent voor jou en je omgeving/partner. Ook staan onze Wonderfoons in de bibliotheek. Daarnaast is de dementheek in het bezit van een collectie met overige hulpmiddelen, zoals tablet de Compaan, de robotkat en het herinneringendoosje. Je kunt een afspraak maken om deze hulpmiddelen uit te proberen, zodat je kunt ervaren wat deze voor jou en jouw omgeving kunnen betekenen. Tijdens de inloopspreekuren kun je de materialen bekijken in een catalogus.

Dementheek Lelystad is een samenwerkingsverband van Woonzorg Flevoland, Alzheimer Flevoland, Welzijn Lelystad, Coloriet, Icare en de FlevoMeer Bibliotheek.