Dementheek in Lelystad

26 september 2019, van 16:30 tot 19:30 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: vrije entree

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mensen met dementie, hun naasten en professionals kunnen in de bibliotheek in Lelystad twee keer per week terecht bij de dementheek voor informatie en advies rondom dementie en voor hulpmiddelen voor ondersteuning van mensen met dementie.

Informatie

De dementheek is een intensieve samenwerking van Netwerk Dementie Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.
U treft hier boeken en dvd’s met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe u hier mee om kunt gaan en wat het betekent voor u en uw omgeving/partner.

Advies

In de dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Vanuit het Netwerk Dementie is er altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegen aan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren over de juiste ondersteuning.

Uitleen

Naast boeken en dvd’s met informatie zijn er ook hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het langer veilig en zelfstandig thuis wonen. U kunt deze hulpmiddelen lenen om uit te proberen zodat u kunt ervaren wat deze hulpmiddelen voor u en uw omgeving kunnen betekenen.
Deze zijn alleen te leen als er een adviseur aanwezig is:

  • dinsdag: 10.30-13.30 uur
  • donderdag: 16.30-19.30 uur