Democratiefabriek komt naar Lelystad

15 maart 2019, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: Vrije entree, reserveer wel even een kaartje

De Democratiefabriek – de doe-tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap – komt naar Lelystad.

Van 11 t/m 22 maart staat deze bijzondere tentoonstelling bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op de tweede verdieping. Tijdens deze twee weken zullen er veel klassen een bezoek brengen aan de expositie, maar er zijn ook momenten dat algemeen geïnteresseerden een rondleiding kunnen krijgen. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaart. De Democratiefabriek is een project van Stichting Vredeseducatie. De komst van de tentoonstelling naar Lelystad wordt mogelijk gemaakt door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Wat is de Democratiefabriek?

In de aanloop naar de provinciale verkiezingen staat de democratie weer volop in de schijnwerpers, maar wat is dat nu eigenlijk: democratie? Democratie is mensenwerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek; een fabriek waarin kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen. De tentoonstelling gaat over grote thema’s als conflicten, macht en democratie,maar gaandeweg ontdekken de bezoekers dat de tentoonstelling over hen zelf gaat. Over hun eigen idealen, hoop, waarden, houding en gedrag.

Voor scholen en algemeen geïnteresseerden

Verschillende groepen 7 en 8 en brugklassen zullen vanuit school een bezoek brengen aan De Democratiefabriek, maar ook algemeen geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen op dinsdag 12 maart om 16.00 uur, vrijdag 15 maart om 14.00 uur of 16.00 uur, en zaterdag 16 maart om 11.00 uur of 13.00 uur. De toegang is gratis, maar bezoekers hebben wel een toegangskaart nodig. De expositie is alleen te bezoeken op de aangegeven momenten.