Digicafé

9 augustus 2022, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke dinsdag- en vrijdagmiddag organiseert FlevoMeer Bibliotheek van 14.00 tot 16.00 uur het DigiCafé. Tijdens dit spreekuur kijkt een medewerker mee met specifieke digitale hulpvragen van bezoekers en probeert deze problemen meteen ter plaatse op te lossen. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden en de inloop is gratis te bezoeken.

Voorbereid naar de bieb

“Veel mensen komen naar het DigiCafé met vragen over e-boeken of omdat ze problemen hebben bij het inloggen in één van hun accounts,” vertelt Mick van Leeuwen, een van de bibliotheekmedewerkers die bezoekers van het DigiCafé helpt. “Of ze hebben een vraag over het gebruiken van hun tablet. Om iemand goed van dienst te zijn, is het wel handig als ze alle apparatuur meenemen die ze nodig hebben voor de hulpvraag. Als je dus vragen hebt over je e-reader, neem dan ook de laptop en het kabeltje voor de e-reader mee, want deze heb je nodig om de e-boeken op de e-reader te zetten. Zo heb ik zicht op het hele proces van e-boek downloaden tot het overzetten naar de e-reader, en zie ik ook waar het misgaat.”

Digitale overheid

Ook de overheid doet steeds meer zaken digitaal, maar niet elke burger kan daarbij goed meekomen. Om deze mensen te helpen, is er een speciaal Informatiepunt Digitale Overheid bij FlevoMeer Bibliotheek. “Tijdens de openingstijden van het DigiCafé zijn bezoekers ook van harte welkom met hulpvragen rondom de Digitale Overheid,” zegt Mick. “Afhankelijk van de vraag helpen we diegene zelf op weg of we verwijzen deze persoon door naar de juiste plek of instantie.”