Digicafé

9 augustus 2022, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je hebt net een nieuwe laptop, smartphone of tablet gekocht, maar je weet nog niet goed hoe alles werkt. Hoe zet je er bijvoorbeeld apps op of hoe skype je met familie en vrienden? Je wilt e-books en luisterboeken lenen met de nieuwe Bibliotheek app, maar je moet op weg geholpen worden? Kom dan langs tijdens het wekelijkse Digicafé in de bibliotheek in Emmeloord.

“Niet iedereen heeft in de eigen omgeving iemand paraat die even kan helpen,” legt bibliotheekmedewerker Edwin Franken uit. “Dan is het fijn als er toch een plek is waar iemand je helpt.” Om klanten goed van dienst te kunnen zijn, dienen zij zich wel voor te bereiden. “Een werkende DigID met een gebruikersnaam en wachtwoord is bijvoorbeeld nodig voor het aanmaken van een QR-code en een telefoon. Een smartphone heeft de voorkeur als die aanwezig is.” Ook wie nog geen DigID in gebruik heeft, is welkom. “Het is wel handig om, indien dat zelf lukt, alvast een DigID aan te vragen en om de activeringscode die per post binnenkomt mee te nemen,” legt Franken uit. “Als dat niet lukt, kunnen we ook helpen vanaf het begin, maar dan kunnen we niet meteen daarna de QR-code aanmaken. Daar zal dan tijd tussen zitten.”

Geen vraag is te gek

Inn het Digicafé kun je onder deskundige begeleiding oefenen en kosteloos advies vragen over jouw laptop, tablet en smartphone. Ons uitgangspunt is dat geen vraag te gek is. Neem bij voorkeur eigen apparatuur mee naar de bibliotheek. Dan leer je met tips en hulp van medewerkers wat voor jou specifiek het beste werkt. We werken volgens de richtlijnen van het RIVM, er kan voldoende afstand van elkaar gehouden worden en bij eventuele drukte is er voldoende wachtruimte.