E-book café

20 juni 2019, van 15:30 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Steeds meer mensen lezen vandaag de dag via smartphone, tablet of e-reader. Niet alleen omdat een stapel boeken veel ruimte inneemt, maar ook omdat het lettertype makkelijk aangepast kan worden, het minder zwaar in de hand ligt en omdat er steeds meer keus is.

Online bibliotheek

Bibliotheekleden hebben via de Online Bibliotheek toegang tot ruim 25.000 e-books. Wil je meer informatie over deze nieuwe manier van lezen of lees je al e-books, maar loop je tegen problemen aan? Kom dan naar het e-book café in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Je kunt gewoon binnenlopen tijdens het e-book café.

Lezen 2.0

Het lezen van e-boeken wordt steeds populairder, vooral rond de vakantieperiode. Niet zo vreemd, want een stapel van 7 dikke boeken neemt toch net wat meer ruimte in beslag dan je tablet of e-reader. Je kunt zelfs gewoon op je smartphone je favoriete boek lezen! Tijdens het e-bookcafé krijg je een heldere uitleg over het lenen van e-books bij de Online Bibliotheek. Onze medewerkers nemen je vanaf het begin mee en vertellen wat nodig is om e-books van de Bibliotheek te kunnen lezen op de e-reader, tablet of smartphone. Je komt zo meer te weten over het e-book platform van de Online Bibliotheek. Daarna ga je zelf aan de slag met je eigen e-reader of tablet en leer je hoe je een e-book van de Bibliotheek op een e-reader of tablet kunt zetten. Kijk voor alle beschikbare e-books op onlinebibliotheek.nl/ebooks.

Wat neem je mee?

Als je tijdens het e-book café langs wilt komen is het handig het volgende mee te nemen:

  • Inloggegevens van de e-mail, bibliotheek en Appstore
  • De bibliotheekpas
  • Smartphone, tablet of e-reader
  • Lees je op een e-reader? Neem dan ook een laptop met muis, oplader en e-readerkabel mee

Lid?

Ben je al lid van de Bibliotheek? Dan hoef je je alleen aan te melden bij de Online Bibliotheek om e-books te lenen. Lees je graag op de e-reader dan moet er van tevoren de nieuwste versie van adobe digital editions op een laptop of pc geïnstalleerd worden. Maar ook hier helpen wij bij.