Theatervoorstelling Enkeltje Holandija in bibliotheek

15 februari 2018, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Op donderdagavond 15 februari om 20.00 uur is Nick Teunissen te gast bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad met zijn voorstelling Enkeltje Holandija. In deze voorstelling neemt Nick Teunissen de bezoeker mee naar de Balkan. Daar is het inmiddels vrede, maar dat is niet altijd zo geweest.

De mensen daar leven nog dagelijks onder de invloed van de voormalige. Nu al enthousiast? Koop uw kaarten via onderstaande knop. oorlog. Een verhaal dat het contrast laat zien tussen oorlog en vrede, en dat een belangrijke boodschap bevat! De voorstelling is bedoeld voor jongeren en volwassenen,
en is gratis toegankelijk. 

Enkeltje Hollandija

In 1993 zingt hij zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes. Onderwijl voert hij zijn eigen kleine oorlog. Theater als wapen. Homo zijn op een middelbare school is zo makkelijk niet. Vijftienhonderd kilometer verderop vecht een andere jongeman zijn strijd. Sarajevo is zijn stad. Journalistiek is zijn wapen en oorlog is daar echte werkelijkheid. Het is niet zomaar een jongen. Het is Nick's grote liefde, maar dat weten zij dan nog niet. Enkeltje Holandija is een voorstelling over een Hollandse polderjongen met een Bosnische moslim prins en een gezamenlijke strijd: met het verleden én met het heden.

Weten wat oorlog is in een land waar vrede heerst

In Nederland is de oorlog inmiddels alweer ver weg. Na zo’n 70 jaar vrede zijn we daar weer gewend aan geraakt. Ooggetuigen sterven één voor één en zo zijn er steeds minder mensen die zelf mee kunnen praten over hoe het is om in zo’n heftige periode te moeten overleven. “Een van de belangrijke drijfveren voor het maken van mijn voorstelling Enkeltje Holandija is dat ik, in alle bescheidenheid, graag wil bijdragen aan herinneren, herdenken en onthouden,” legt Teunissen uit. “Omdat ik ervan overtuigd ben dat inleving en empathie helpen tegen intolerantie en angst.”

Over Nick Teunissen

De voormalige Almeerder Nick Teunissen (theatermaker) is verhuisd naar Bosnië en woont daar met zijn vriend. Toen hij daar eenmaal kwam te wonen, werd Teunissen geconfronteerd met de invloed die de voormalige oorlog in het gebied op de mensen heeft en dan in het bijzonder op zijn Bosnische partner. "Als theatermaker probeer je een manier te vinden om met al die emoties om te gaan. Ik ontdekte dat ik een theaterstuk wilde maken om zo het echte verhaal te ontdekken,” aldus Teunissen. Naast Lelystad, is de voorstelling ook te bewonderen bij FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Daar draait de voorstelling op 9 februari, om 20.30 uur. Meer informatie over Dronten? Kijk dan hier.